A járványveszély miatt előadásokat kénytelen törölni a Centrál Színház

2020. September 03.  ·   hír   ·  szinhazvilag.hu

Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy a sok szereplős előadások kitűzése komolyan veszélyezteti a működést, tíz, húsz, harmincszoros veszélyt jelentenek a néhány szereplős előadásokhoz képest – írja a színház a közleményében.

Előadásokat töröl a járványveszély miatt a Centrál Színház
A társulat és a közönség védelmében a szeptemberi műsorból  – a legnagyobb sajnálattal – törlika My fair lady, a Legénylakás és A nevem Mary Page Marlow előadásait.
A Love Letters (Szerelmes levelek) különös színmű: egy férfi és egy nő öt évtizedet felölelő levelezése. Melissa és Andy naiv kisgyerekként kezdenek levelezésbe, és bár az évek, évtizedek egyre telnek, ők nem hagynak fel ezzel a szokásukkal: írnak, írnak, írnak – örömről, bánatról, szerelemről, életről, halálról. Bár a Vígszínház előadása negyed évszázaddal ezelőtt nagy siker volt, Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket minden este más-más színészpáros olvassa fel, így minden élmény spontán, egyszeri és megismételhetetlen lesz.
Kárpótlásként az elmaradó előadások főszereplőivel a tavalyi évad nagy sikerét, a Love Letters-t tűzik műsorra.A változás szeptemberben három előadást érint, összesen hét alkalommal:
→ A My Fair Lady, 12-i és 17-i előadása helyett Tompos Kátya és Alföldi Róbert olvassák fel a Love Letters-t.
→ A szeptember 13-i Legénylakás helyett Tompos Kátya és Stohl András olvasnak majd.
→ A nevem Mary Page Marlowe elmaradó előadásai helyett szeptember 11-én és 24-én Básti Juli és Stohl András, szeptember 14-én és 27-én Básti Juli és Scherer Péter játsszák Melissa és Andy szerepét a Love Letters-ben.
"Önökkel együtt mi is nagyon nehezen viseljük a szokatlan helyzet kényszerét, szeretnénk már, mint rossz álomra emlékezni a mai nehéz időkre, mert csak reménykedni merünk abban, hogy türelmük és szeretetük kitart mellettünk" – tette hozzá Puskás Tamás direktor.
 

 

Centrál Színház, koronavírus-járvány, lemondott előadások, Love Letters

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest