Koronavírus a társulatban: elmarad a Vörösmarty Színház premierje

2020. September 09.  ·   Karantén az egész világ   ·  koncert.hu

Szeptember 12-én lett volna Székesfehérváron Az ember tragédiája 2.0 bemutatója, azonban a társulat egyik tagjának PCR tesztje pozitív lett, ezért a premier és várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás elmarad.

Fotó: Vörösmarty Színház

2018-ban Az ember tragédiája 1. címmel mutta be a színház Madách Imre drámai költeményét, amelyet a társulat művészeti vezetői, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítottak színpadra. Az egyes korszakokban más-más színész alakította Ádámot, Évát és Lucifert is, ami mögött az a gondolat áll, hogy váltogatják arcukat, formájukat, karakterüket a különböző történelmi korszakokban.

Az a felvetés is érdekelte az alkotókat, hogy vajon hogyan folytatná a művét Madách. Ezért felkértek négy neves írót, Závada Pált, Márton Lászlót, Térey Jánost és Tasnádi Istvánt, hogy ott folytassák a művet, ahol Madách abbahagyta. Ez lesz majd az új darab,  Az ember tragédiája 2.

A társulat bízik abban, hogy a munkát mielőbb folytathatják ugyanazzal a lendülettel, ahogy belekezdtek. A járványügyi hatóság tájékoztatásáig azonban kérik a közönség szíves türelmét: azonnal jelezik majd, amint a színház újra fogadhatja a nézőket.

 

 

Vörösmarty Színház, Az ember tragédiája 2.0, premier, koronavírus, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok