Koronavírus a társulatban: elmarad a Vörösmarty Színház premierje

3 hete  ·   Karantén az egész világ   ·  koncert.hu

Szeptember 12-én lett volna Székesfehérváron Az ember tragédiája 2.0 bemutatója, azonban a társulat egyik tagjának PCR tesztje pozitív lett, ezért a premier és várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás elmarad.

Fotó: Vörösmarty Színház

2018-ban Az ember tragédiája 1. címmel mutta be a színház Madách Imre drámai költeményét, amelyet a társulat művészeti vezetői, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítottak színpadra. Az egyes korszakokban más-más színész alakította Ádámot, Évát és Lucifert is, ami mögött az a gondolat áll, hogy váltogatják arcukat, formájukat, karakterüket a különböző történelmi korszakokban.

Az a felvetés is érdekelte az alkotókat, hogy vajon hogyan folytatná a művét Madách. Ezért felkértek négy neves írót, Závada Pált, Márton Lászlót, Térey Jánost és Tasnádi Istvánt, hogy ott folytassák a művet, ahol Madách abbahagyta. Ez lesz majd az új darab,  Az ember tragédiája 2.

A társulat bízik abban, hogy a munkát mielőbb folytathatják ugyanazzal a lendülettel, ahogy belekezdtek. A járványügyi hatóság tájékoztatásáig azonban kérik a közönség szíves türelmét: azonnal jelezik majd, amint a színház újra fogadhatja a nézőket.

 

 

Vörösmarty Színház, Az ember tragédiája 2.0, premier, koronavírus, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

Több mint egy évtized után újra a filmvásznon...

A legendás filmszínésznő 86 évesen, az Előttem az élet című Netflix-drámával tér vissza a film világába. A produkciót fia, Edoardo Ponti...
 
Színház naptár

A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

"Rudolf Péter kitiltotta Eszenyit a Vígszínházból" – harsogták jobbról-balról a médiumok. Volt, amelyik egész egyszerűen kihagyta azt a fontos mondatot, ami miatt a színház kénytelen volt közleményt kiadni – változtatás nélkül közöljük.

Törli a heti előadásait az Operett Színház – beleértve a ma estit is

A hős Don Quijote, La Mancha lovagja nem száll szembe a szélmalmokkal: a színház közleménye szerint egy művészük hozzátartozója COVID-pozitív lett, ráadásul a beteg vendégként az Operettben is járt. Kontaktkutatás után tesztelik az esetlegesen érintett művészeket.
Új színdarabok
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Semmi
Semmi
Budapest 
Semmi
Semmi
Budapest