Koronavírus a társulatban: elmarad a Vörösmarty Színház premierje

Szeptember 12-én lett volna Székesfehérváron Az ember tragédiája 2.0 bemutatója, azonban a társulat egyik tagjának PCR tesztje pozitív lett, ezért a premier és várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás elmarad.

Fotó: Vörösmarty Színház
Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
Fotó: Hét Nap

Nem halasztgatják: idén elmarad a temesvári színházi találkozó

Elmarad az idén a 13. Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó (TESZT), amelyet a szervezők a koronavírus-járvány miatt csak 2021-ben tartanak meg.
 
Reméljük, azért nem fognak padlót... (Fotó: San Franciscó-i Opera)

Elmarad a San Franciscó-i Opera nyári szezonja

Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját. Az intézmény vezetése kedden jelentette be, hogy a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.
 
Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Becslések szerint a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) 150 ezer tagja közül mintegy 120 ezren maradnak munka nélkül a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére...
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok