Elmarad a halasztott POSZT is

2020. August 06.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.

Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

A rendezvényt szervező társaság az MTI-vel azt közölte, hogy

 "a Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése -hosszas és körültekintő mérlegelést követően - úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják".

Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani a színházi fesztivált.

Bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett 10 napos országos rendezvény több száz határon inneni és túli közreműködője, a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is.

A POSZT szervezői bíznak a közönség, a színházi szakma, a támogatók és a tulajdonosok megértésében és köszönetet mondanak a Forte Társulat, a Frenák Pál Társulat, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Katona József Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Miskolci Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Vígszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetőinek és társulatainak a segítőkészségért, a türelemért, az előkészítésben való aktív részvételért.

 Az Emmi pedig azt közölte ma az MTI-vel, hogy támogatást kaphatnak a beválogatott előadások.

Mivel az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az Emmi ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat, valamint dokumentációként az utókornak is fennmaradjanak a produkciók.

A támogatás nem automatikus, minden érintett színház kérvényezheti, amely szeretné digitalizálni előadását. A támogatás részleteiről az Emmi kultúráért felelős államtitkársága tájékoztatja a beválasztott alkotókat.

 

 

Poszt, elmarad, Emmi, állami támogatás

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok