Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

2020. September 28.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le, az intézmény biztonságos légtérrel várja nézőit, a többi rajtuk múlik.

Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

A Kelemen László Kamarában már elkészült, a nagyszínházban október elején, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelnek új, ráadásul kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket. A színház által megrendelt, orvosi célokra kialakított készüléket a vírusok terjedésének megakadályozására fejlesztették tovább; zárt térben, UV-C sugárzással 99,9 százalékban semlegesíti a rajta áthaladó vírusokat, baktériumokat és penészgombákat. A készülék a padló felől szívja be a levegőt és a mennyezet felé fújja ki, ezzel előnyös légmozgást hoz létre a helyiségben és biztosítja a folyamatos áthaladást a szerkezetben.

Természetesen az eddig megszokott és az országos szabályozásban újonnan bevezetett intézkedések ettől függetlenül érvényesek. Így a bejáratnál minden érkező testhőmérsékletét ellenőrzik, a maszk viselése kötelező mindenkinek, külön takarítást végeznek, és kérik, hogy a nézők türelmesen, a lehetőségekhez képest kerülve a torlódást közlekedjenek az épületekben.

A színház októberi műsora itt.

#kitartás #túléljük #leszmégnormáliséletünk

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, koronavírus, pandémia, légtisztítás

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok