Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le, az intézmény biztonságos légtérrel várja nézőit, a többi rajtuk múlik.

Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
Pandémia Okozta Színházi Találkozó, vagyis: POSZT

Partizán-akció: mégis lesz POSZT

Idén elmarad a magyar színházi élet legjelentősebb szakmai találkozója: ez adta az inspirációt, hogy a Partizán szervezzen egy olyan négynapos, tematikus beszélgetés- és vitaest sorozatot, amelyen a magyar színház legégetőbb, legfontosabb, legalultárgyaltabb kérdéseit, dilemmáit és...
 
Ezt a látványt egyelőre el lehet felejteni (Fotó: Nagyerdei Szabadtéri Színpad)

Zöld lámpát kaptak a szabadtéri előadások?

Elcsépelt húzás kérdéssel indítani, de az a helyzet, hogy sokadszori elolvasásra sem értjük, mi van. De azért megosztjuk veletek, amit olvastunk.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok