Bukarestben kinyithatnak a színházak

Fővárosunkat és a román fővárost rendszeresen összekeverik, ezúttal azonban a többi mellé egy másik nagy különbség is felsorakozik: mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Bukarestben, miután három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

A Bukaresti Nemzeti Színház
A színházakban is kötelező lesz a maszkviselés

A színházakban is kötelező lesz a maszkviselés

Bár a színházak többsége már közzétette a saját szabályzatát, melyben szerepel az arc eltakarása, a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a büntethetőséggel még hangsúlyosabbá tette a maszkviselést.
 
RASZPUTYIN (Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata )

Augusztus 21-én kezdődik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A rendezvényt a nyár elejéről halasztották az akkor még biztonságosabbnak tűnő nyár végére. Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből érkeznek társulatok a fesztiválra. Azt nem tudjuk, hogy a járványügy beutazásra vonatkozó intézkedései miként...
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Május végén egyes színházak újranyithatnak – Ausztriában

Május végén egyes színházak újranyithatnak – Ausztriában

Május végén újranyitnak a kis és a közepes színházak Ausztriában. Ezt az osztrák egészségügyi miniszter és Werner Kogler alkancellár jelentette be tegnap.
 
Hogy játsszon Bóbita?

Hogy játsszon Bóbita?

Azt már tudjuk, hogy szárnyat kellene igéznie a malacra meg röptetés, csók, egyebek – de vajon Weöres sorvezetője mennyire segít a pécsi Bóbita Bábszínházon? S ezzel a problematikával nem csak a város egyetlen színháza szembesül.
 
Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Nemzetközi viszonylatban a film- és színházi világ 120 ezer dolgozója marad munka nélkül

Becslések szerint a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének (IATSE) 150 ezer tagja közül mintegy 120 ezren maradnak munka nélkül a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet vezetői 2,5 millió dollárt (787,9 millió forint) ajánlottak fel az állásukat elvesztők megsegítésére...
 
Madách Imre: Az ember tragédiája (1908) PR Herald

Ma van a magyar dráma napja

A magyar dráma napján magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.
 
Fotó: Soós Lajos/MTI

A miskolci Cyrano lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.
 
Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

A Thália Színházban ismét megrendezésre kerül – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválja, ahol sikerdarabokkal találkozhat majd a nagyérdemű.
 
21/34: Színházak Éjszakája

21/34: Színházak Éjszakája

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.
 
Fotó: Szabad Tér Színház/Kalló Péter

A kőszínházak bezárnak, elrajtol a szabadtéri színházi évad

Gazdag programmal várják a közönséget az idén nyáron is a szabadtéri színházak, amelyek műsorán színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek és kiállítások szerepelnek.
 
Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok