Ezt a színházat már magunk építettük... – Meghosszabították a Ruttkai Éva online kiállítást

A nagy érdeklődésre való tekintettel április 12-ig meghosszabbították a Ruttkai Éva születésének 95. évfordulójára készült Ruttkai Éva és a Vígszínház című nagyszabású, exkluzív, eddig szélesebb körben szinte teljesen ismeretlen fotókból készült online kiállítást.

Fotó: Szalay Zoltán
A Dollárpapa című filmben, Rajz Jánossal1956.

A Darvas

A koronavírus miatt a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet májustól kezdődően a netre költöztet néhány időszakos kiállítást, eme virtuális sorozat harmadik része Darvas Iván pályáját mutatja be.
 
Színészlegendákról nyílt virtuális kiállítás

Színészlegendákról nyílt virtuális kiállítás

Bessenyei Ferencről és Gábor Miklósról nyílt új virtuális kiállítás: a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) digitális formában idézi fel tavalyi, Hősök tere című tárlatát, egyúttal ízelítőt ad a Két út, egy pálya, 100 év címmel megjelent albumából.
 
 Tudo, mi az a gapit vagy a stucni?

Tudod, mi az a gapit vagy a stucni?

A különböző bábtechnikákat bemutató, interaktív virtuális kiállítás látható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) honlapján.
 
Fotó: Éder Vera

Tiltottak menedéke – kiállítás a Bábszínház megalakulásának 70. évfordulója alkalmából

A fenti címmel kiállítás nyílt a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében, a Budapest Bábszínházzal együttműködésben, a Bábszínház megalakulásának 70. évfordulója alkalmából.
 
Fotó: Repülő cirkusz/Fővárosi Nagycirksuz

Csináljuk a cirkuszt!

Cirkuszhíreket mondunk: szerepel benne a Recirquel, a Cirkuszok Éjszakája, a jótékonyság és egy évforduló is.
 
Kétszer száz év: kiállítás nyílik Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós emlékére

Kétszer száz év: kiállítás nyílik Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós emlékére

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum jóvoltából Hősök tere – 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós címmel kiállítás nyílik június 15-én, szombaton délután négykor.
 
Fotó: PIM

Búcsúznak a mesés bábok

Bezár a mesebolt, vagyis a Mesés bábok – bábos mesék című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 
Kiállítás nyílik a szocialista revükről

Kiállítás nyílik a szocialista revükről

A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük világát idézi meg az Országos Széchényi Könyvtár Vörös Csillagok címmel március 20-tól látható kamaratárlata.
 
A Csiky Gergely Színház művészeiről készült fotókból nyílik kiállítás

A Csiky Gergely Színház művészeiről készült fotókból nyílik kiállítás

A Társulat címmel fotókiállítás nyílik Kaposváron, amely a Csiky Gergely Színház művészeit mutatja meg a fotós optikáján keresztül.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok