Fotó: MAFAB

No de mi van Gothár Péterrel?

Máthé Gáborral Veiszer Alinda készített interjút, a beszélgetés során felmerült a Katona József Színház működését beárnyékoló zaklatási ügy, melynek többek között az lett a vége, hogy Gothár Péter még a színház küszöbét sem lépheti át. De mit csinál?
 
Fotó: Horváth Judit (Katona József Színház)

Othello egy balfék...– Shakespeare darabja a Katonában

Igazság szerint, nem így hangzott el: addig stimmel, hogy balf..., és az előadásról kifele mondták nekem – akkor egy pillanatra meg is torpantam, hogy vajon tényleg az-e, aztán rájöttem: tökmindegy.
 
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le, az intézmény biztonságos légtérrel várja nézőit, a többi rajtuk múlik.
 
Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után hétfőn újranyitnak a mozik és a színházak Szerbiában, a kötelező elővigyázatossági intézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani. A nyugat-balkáni térség többi országában azonban továbbra is zárva tartanak a kulturális intézmények.
 
Fotó: Neményi Márton Előadáskép: Dömölky Dániel

Rendhagyó évad – rendhagyó évadkönyv a Katonában

A karantén időszakára reagáló, különleges fotósorozat készült a Katona idei évadkönyvébe. A könyv a jegypénztár nyitását követően, azaz ma 13 órától megtalálható a Katona József Színház Közönségszolgálati Irodájában és az Előcsarnokban.
 
Fotó: Poppea megkoronázása (Horváth Judit)

Hárman távoznak a Katona társulatából

Távozik a Katona József Színház társulatából Mészáros Blanka, Nagy Ervin és Dér Zsolt – ezt Máté Gábor, a színház főigazgatója jelentette be az ATV Start Plusz című műsorában.
 
Pandémia Okozta Színházi Találkozó, vagyis: POSZT

Partizán-akció: mégis lesz POSZT

Idén elmarad a magyar színházi élet legjelentősebb szakmai találkozója: ez adta az inspirációt, hogy a Partizán szervezzen egy olyan négynapos, tematikus beszélgetés- és vitaest sorozatot, amelyen a magyar színház legégetőbb, legfontosabb, legalultárgyaltabb kérdéseit, dilemmáit és...
 
Tasnádi Bence a Tartuffe egyik jelenetét alkotta újra otthon Horváth Judit fotója alapján.

Most belebújhatsz a Katonások bőrébe!

Kreatív játékra invitálja a nézőit a budapesti Katona József Színház: elkészíthetik az idei évad bemutatóiból bármelyik előadásfotó kreatív reprodukcióját!
 
Visszaéltek a Katona nevével

Visszaéltek a Katona nevével

Az intézmény tudomására jutott, hogy a Katona József Színházhoz nem köthető személyek a színház számára gyűjtést szerveznek, illetve ennek ürügyén szolgáltatásokat vesznek igénybe, melyek kiegyenlítésére végül nem kerül sor.
 
Autófertőtlenítés Rezes Judittal

Autófertőtlenítés Rezes Judittal

A Katona József Színház Vírusvideók címmel indított videósorozatot, amelynek epizódjaiban ezúttal az kerül reflektorfénybe, hogy miként vehetjük fel a harcot a koronavírus ellen a mindennapjainkban.
 
A kecskeméti színház átköltözött az internetre

A kecskeméti színház átköltözött az internetre

Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítéssorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.
 
A furcsa párok csak neked mondják!

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok