Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

2020. August 24.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Öt hónap után hétfőn újranyitnak a mozik és a színházak Szerbiában, a kötelező elővigyázatossági intézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani. A nyugat-balkáni térség többi országában azonban továbbra is zárva tartanak a kulturális intézmények.

Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Féléves szünet után pénteken indult volna az évad a Vígszínházban, azonban a járványügyi hatóságok döntése alapján szeptember 4-ig elmaradnak az előadások – a Pesti Színházban is, mert A Pál utcai fiúk egyik külsős művészének koronavírus-tesztje ugyanis pozitív lett.

A  darab szereplőit és technikai stábját leteszteltették. 

"A teszt során az 56 mintavételből egy külsős, jelenleg tünetmentes, fiatal művész PCR-tesztje pozitív lett. A Vígszínház folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, akiknek az ajánlásait és előírásait figyelembe véve járunk el" – tette közzé a  színház.

Az előadások pótlásának időpontját a későbbiekben hozzák nyilvánosságra. A nézők eldönthetik, hogy jegyük árát visszakérik, vagy más időpontra cserélik. A jegykezelésre online is lehetőség van: a nézők a szervezes@vigszinhaz.hu e-mail címre küldhetik jegyeiket szeptember 30-áig.

Elindult viszont a Katona József Színház 2020/21-es évada, az új teátrumi szezon első bemutatóját, Shakespeare Othello című drámáját október 9-én Székely Kriszta állítja színpadra; a színdarabban többek között Bányai Kelemen Barna, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Borbély Alexandra, Takátsy Péter és Vajdai Vilmos fognak szerepelni.

Október 10-én Nick Payne angol drámaíró Hát, ha van is, én még nem találtam meg című művét, Máté Gábor rendezésében láthatják a nézők a Kamrában. Szintén idén ősszel kerül sor az eredetileg Esterházy Péter 70. születésnapjára tervezett, ám a járvány miatt elmaradt E(gy)P(ercesek) című est első előadására is a Sufniban. December 19-én Tarnóczi Jakab Isten, haza, család című rendezését mutatják be a Kamrában. A naptári év utolsó bemutatója december 20-án lesz a Katona nagyszínpadán. Shakespeare Lear király című drámáját Zsámbéki Gábor viszi színpadra. Szereplők: Hegedűs D. Géza, a Vígszínház művésze, Ónodi Eszter, Pelsőczy Réka, Bán János, Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Dankó István, Keresztes Tamás, Kocsis Gergely, Rajkai Zoltán, Tasnádi Bence, Tóth Zsófia e.h.

 

A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem


  

Szerbia, újranyítás, VÍgszínház, Pesti Színház, karantén, koronavírus, Katona József Színház, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok