No de mi van Gothár Péterrel?

2020. October 14.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Máthé Gáborral Veiszer Alinda készített interjút, a beszélgetés során felmerült a Katona József Színház működését beárnyékoló zaklatási ügy, melynek többek között az lett a vége, hogy Gothár Péter még a színház küszöbét sem lépheti át. De mit csinál?

Fotó: MAFAB

A film 2018 nyarán forgott. A Kossuth-díjas rendező nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport.

Filmet rendezett.

November 26-tól a magyar mozik is vetítik Hét kis véletlen című új filmjét, amelynek szombaton a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje; az A kategóriás filmmustrát idén október 9. és 18. között tartják. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készített filmet a Szabad szellem elnevezésű versenyprogramban vetítik majd.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér főszereplésével készült dráma egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez. A Hét kis véletlent november 26-tól kerül a magyar mozikba a Filmpartners forgalmazásában.

A film pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, akik iróniával szemlélik a világot és nem konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem.

A fim további szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István. A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági.

Veiszer Alinda interjúja itt.
 

 

Gothár Péter, Katona József Színház, zaklatási, film, Máthé Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest