A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Fotó: Béjart Ballet Lausanne
Bálint András 80 – különleges film készült a születésnapra

Bálint András 80 – különleges film készült a születésnapra

Különleges filmmel köszöntik Bálint András színművészt: a Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal estjére című alkotást először a színész születésnapján, április 26-án láthatja a közönség.
 
Szabadulószova az átriumban

Szabadulószoba az Átriumban – még öt napig!

1935. november 26-án nyitott meg az Átrium, később Május 1. mozi a Margit körúton, majd 2001 februárjában, 65 év után bezárta a kapuit. 2012. november 26-án nyitott meg ismét összművészeti játszóhelyként, a jelenlegi társulat 2017 augusztusában költözött az épületbe – amelyet...
 
Fotó: MAFAB

No de mi van Gothár Péterrel?

Máthé Gáborral Veiszer Alinda készített interjút, a beszélgetés során felmerült a Katona József Színház működését beárnyékoló zaklatási ügy, melynek többek között az lett a vége, hogy Gothár Péter még a színház küszöbét sem lépheti át. De mit csinál?
 
Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

A legendás filmszínésznő 86 évesen, az Előttem az élet című Netflix-drámával tér vissza a film világába. A produkciót fia, Edoardo Ponti rendezte.
 
Amikor a tündérmese véget ér – újabb film készül Diana hercegnőről

Amikor a tündérmese véget ér – újabb film készül Diana hercegnőről

Kristen Stewart alakítja Diana hercegnőt a Spencer című filmben, amely a chilei Pablo Larraín rendezésében készül – írja a The Guardian brit lap internetes kiadása.
 
Csúszik  Robert Pattinson Batman-filmjének forgatása

Csúszik Robert Pattinson Batman-filmjének forgatása

A Robert Pattinson főszereplésével, Matt Reeves rendezésében készülő új Batman-film is később kerül a mozikba: a Warner Bros. filmstúdió hétfőn jelentette be, hogy a produkció 2021 júniusa helyett csak 2021 októberében debütál majd a filmvásznon.
 
Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Családi vígjáték készül Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton főszereplésével, akik 24 éve az Elvált nők klubjában játszottak együtt – számolt be róla a Variety.com.
 
Még elérhető ingyenesen az OSztálytalálkozó című film

Még elérhető ingyenesen az Osztálytalálkozó című film

1995-ben 12 színésznövendék diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Horvai István és Kapás Dezső színész osztályában.
 
Taylor Swift a filmben

Kiakadtak a rajongók a hollywoodi Macskák-film trailerén

A Macskák című musical alkotói komolyan vették, hogy a történet macskákról szól, és ezt az eltökéltséget vizuálisan is megvalósították. A végeredmény viszont egy már-már visszataszító látványvilág lett – írja a HVG.
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok