Újra együtt forgathattak a hazai színészlegendák

A ráckeresztúri Brauch-kastélyban forgatták a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékpt. Az Agatha Christie stílusát idéző, humorral átszőtt filmben a legnagyobb színészlegendák játszanak együtt: Kern András mellett feltűnik többek között Pogány Judit, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Jordán Tamás, valamint Bánsági Ildikó is.

Újra együtt forgatnak a hazai színészlegendák
Szabadulószova az átriumban

Szabadulószoba az Átriumban – még öt napig!

1935. november 26-án nyitott meg az Átrium, később Május 1. mozi a Margit körúton, majd 2001 februárjában, 65 év után bezárta a kapuit. 2012. november 26-án nyitott meg ismét összművészeti játszóhelyként, a jelenlegi társulat 2017 augusztusában költözött az épületbe – amelyet...
 
Sophia Lorent kitüntetik

Sophia Lorent kitüntetik

Humanitárius díjjal tünteti ki Sophia Lorent a 25. Capri Hollywoodi Nemzetközi Filmfesztivál.
 
Filmforgatáson voltak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjai

Filmet forgattak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjaival

Befejeződött az Ítélet és kegyelem című film forgatása Csákberényben, amelyben a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának számos tagja vett részt, hiszen Sobor Antal Perelj, Uram! című regényének színpadi adaptációja fogalmazódik újra a film nyelvén.
 
Fotó: MAFAB

No de mi van Gothár Péterrel?

Máthé Gáborral Veiszer Alinda készített interjút, a beszélgetés során felmerült a Katona József Színház működését beárnyékoló zaklatási ügy, melynek többek között az lett a vége, hogy Gothár Péter még a színház küszöbét sem lépheti át. De mit csinál?
 
Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

Több mint egy évtized után újra a filmvásznon Sophia Loren

A legendás filmszínésznő 86 évesen, az Előttem az élet című Netflix-drámával tér vissza a film világába. A produkciót fia, Edoardo Ponti rendezte.
 
Bán János: mentorom és barátom volt

Bán János: mentorom és barátom volt

Jirí Menzel nem csak a mentorom, hanem a barátom is volt. Egészen kivételes kvalitás, humanizmus és mély szakmai tudás jellemezte film- és színházi rendezőként, illetve színészként egyaránt - mondta Bán János színművész hétfőn az MTI-nek a 82 éves korában elhunyt alkotóra...
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Fotó: SZFE

A minisztérium átalakítaná a színművészetit

Új modellben működtetné tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetemet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
 
Nem marad el a Bujtor István Filmfesztivál!

Nem marad el a Bujtor István Filmfesztivál!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a MMA rengeteg pénzt osztott ki az arra pályázók között, kissé szomorúan jegyeztük meg, hogy a neves színművészünkről elnevezett filmfesztivált nem tartotta támogatásra érdemesnek a szervezet.
 
Elhunyt Shirley Knight

Elhunyt Shirley Knight (1936-2020)

Nem lehet NEM ismerni: a hatvanas évektől 2018-ig majdnem kétszáz filmben és tévés produkcióban szerepelt. A 83 éves színésznő természetes halállal halt meg szerdán a texasi San Marcosban – közölte a lánya.
 
Csúszik  Robert Pattinson Batman-filmjének forgatása

Csúszik Robert Pattinson Batman-filmjének forgatása

A Robert Pattinson főszereplésével, Matt Reeves rendezésében készülő új Batman-film is később kerül a mozikba: a Warner Bros. filmstúdió hétfőn jelentette be, hogy a produkció 2021 júniusa helyett csak 2021 októberében debütál majd a filmvásznon.
 
Meghalt Baby Peggy, a némafilmek utolsó sztárja

Meghalt Baby Peggy, a némafilmek utolsó sztárja

A 101 éves korában elhunyt Diana Serra Cary alig másfél éves volt, amikor a hollywoodi némafilmiparba csöppent. A csak Baby Peggyként emlegetett kislány egy-két év alatt hatalmas sztárrá vált – írja a 24.hu.
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest