Ascher Tamás, Szarvas József és Tóth Ildikó a  Prima Primissima idei suínházi jelöltjei

Ascher Tamás, Tóth Ildikó és Szarvas József a Prima Primissima idei színházi jelöltjei

A héten yilvánosságra hozták az idei Prima Primissima Díjak tíz kategóriájának három-három jelöltjét.
 
Operett a Müpában??? Igen!

Operett a Müpában??? Igen!

A Müpa 2019/2020-as évadának egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik a német sztártenor, Jonas Kaufmann dalestje, aki 2020. január 10-én immáron negyedik alkalommal lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem deszkáira. Az énekes ezúttal vadonatúj lemezének anyagát mutatja be, mely...
 
Fotó: Vígszínház

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
 
Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket.
 
Fotó: Edinburgh Evening News

Edinburghban lenne most jó élni!

Több ezer előadás várja a látogatókat az edinburghi fesztiválokon augusztusban. A nemzetközi fesztivál vendégei között van mások mellett Gustavo Dudamel, az eseményt kísérő Fringe-en pedig jócskán több mint háromezer programból válogathatnak az érdeklődők péntektől augusztus...
 
Fotó: vígszínház/Instagram

Csúsznak a bemutatók a Vígszínházban

A teátrum közleményben értesítette a színházlátogatókat, hogy technikai okok miatt a Honderű (Pesti Színház) és A nagy Gatsby (Vígszínház) című előadások bemutatóira az eddig meghirdetetthez képest kis csúszással – mindössze egyetlen napról van szó – kerül sor.
 
Pillanatkép az Architecture-ből

Tömegesen távoztak a nézők a világ leghíresebb színházi fesztiválja nyitóelőadásáról

Kortárs darabok és feltörekvő alkotók jellemezték a kedden záruló 73. Avignoni Fesztivált, amelyen csak egy egyszemélyes produkció, Racine Phaedra című tragédiájának humoros átirata váltott ki egyöntetű lelkesedést a kritikusok részéről.
 
Fotó: Örkény Színhát: Üvegbúra

Nők a p̶u̶l̶t̶ ̶m̶ö̶g̶ö̶t̶t̶ színpadon

Kiemelten foglalkozik a női témákkal az augusztus 2-án kezdődő szegedi Thealter színházi fesztivál, melyen hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetközi – cseh, szlovák, szlovén és román – produkciók is.
 
Fotó: Szegedi Kortárs Balett

Balettmesék felnőtteknek és gyerekeknek Szegeden

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
 
Fotó: Szabad Tér Színház/Kalló Péter

A kőszínházak bezárnak, elrajtol a szabadtéri színházi évad

Gazdag programmal várják a közönséget az idén nyáron is a szabadtéri színházak, amelyek műsorán színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek és kiállítások szerepelnek.
 
Színház lesz a gömbsátorban – s életre kelnek a koboldok is!

Színház lesz a gömbsátorban – s életre kelnek a koboldok is!

Színházi előadások, koncertek, kreatív művészeti játékok és gyermekeknek szóló programok is szerepelnek a vácrátóti ArtBorétum Feszten, amelyet május 31. és június 2. között első alkalommal rendeznek meg a Pest megyei településen.
 
Fotó: Autista

Öttől színház, héttől Tankcsapda koncert!

Július 4. és 7. között a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón szlovák, lengyel, cseh és magyar társulatok darabjait nézhetik meg az érdeklődők Vácott. A színházjegy mellé ráadásul fesztiválbelépő is jár, így az előadások után a nézők ingyen mehetnek koncertre.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok