11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

2019. October 07.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.

Fotó: Vígszínház

Az Európai Színházi Unió 1990-ben alakult Giorgio Strehler rendező, a milánói Piccolo Teatro legendás igazgatója és Jack Lang francia politikus kezdeményezéseként. A jelenleg 34 tagot tömörítő szervezetnek a Kolozsvári Állami Magyar Színház 2008-ban lett tagja, Tompa Gábort, a színház igazgatóját pedig tavaly májusában az Unió budapesti közgyűlésén választották a szervezet elnökévé.

A tizenkét napos fesztiválon 15 tagszínház, illetve egyéni tag előadása lesz látható.

Magyarországot a Vígszínház képviseli, amely Eszenyi Enikő rendezésében Charlie Chaplin A diktátor című előadását mutatja be.

A közönség emellett olyan rendezők előadásait láthatja, mint Armin Petras, Gabriele Vacis, Simos Kakalas, Andrei Serban, Giorgio Barbiero Corsetti, Marco Solari és Alessandra Vanzi, Boris Lijesevic, Jannisz Leontarisz, Nuno Cardoso, Frank Hoffmann, Botond Nagy, Silviu Purcarete, Margarita Mladenova, Tompa Gábor, Sinkó Ferenc, Michal Docekal, Klim Kozinsky, Yvonne Jansen és Rafael Sanchez.

A seregszemlén egyebek mellett román, olasz, szerb, luxemburgi, portugál, bolgár, orosz, cseh és német előadások láthatók.

A fesztiválra a jegyárusítás október 8-án kezdődik.

Európai Színházi Unió, fesztivál, Kolozsvári Állami Magyar Színház, Vígszínház, Eszenyi Enikő

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok