Ehhez nem kell 3D-s szemüveg: izgalmas vizuális színházi előadás

Az Élő felszín egy olyan vizuális színházi előadás, amelyben a mozgásszínészek nem embereket vagy állatokat animálnak, hanem – egy vízszintesen kifeszített elasztikus – textilre vetített képeket, melyek égitestekként, tájakként és absztrakt felszínképződményekként elevenednek meg.

Ehhez nem kell 3D-s szemüveg: izgalmas vizuális színházi előadás
Gigi (Döbrösi Laura) és Írisz királynő (Horváth Anna)  a Tündér Lalában (Fotó: Magyar Színház)

Kifejezetten kérik a Magyar Színház művészei, hogy dobálják meg őket – plüssmackókkal

Mackold! címmel karácsonyi jótékonysági akciót indít a Magyar Színház: plüssjátékokat gyűjtenek az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben élő gyerekeknek.
 
Fotó: Nagy Attila (Müpa)

Századszorra olaszul kel életre A Meztelen Bohóc

November 23-27. között Olaszországban turnézik a Recirquel; ezúttal a világ számos országában komoly szakmai és közönségsikert aratott, A Meztelen Bohóc című produkciójával.
 
Kulka János a Szegedi III. Richárban (terasz.hu)

Kulka János nyáron színpadra lép!

Kulka János életét egy műtét mentette meg 2016-ban, egy súlyos stroke-ot követően. Mindannyian drukkoltunk a kiváló művésznek a felépülésért, ami sajnos nem volt teljes: a roham következményeként fellépő afázia egyelőre komoly akadályt képez a színpadra lépéshez – a remek...
 
Egy kocka a filmből

Kiválóan gitározó színészt keres a Madách

A színház 2019 őszén tervezi bemutatni a ONCE című musicalt. A darab férfi főszereplőjét még keresik.
 
Hamupipőke kerestetik: valaki elhagyta a tűsarkúját a Játékszínben!

Hamupipőke kerestetik: valaki elhagyta a tűsarkúját a Játékszínben!

A színház Facebook-oldalán jelent meg a felhívás, hogy a péntek esti előadásunk után – a ruhatár környékén – valaki elhagyta a fél pár cipőjét. Különös ismertetőjegye, hogy a sarkát apró gyémántok díszítik...
 
A színházi büfé – élő történelem

A színházi büfé – élő történelem

A József Attila színház blogján bukkantunk egy bejegyzésre, amely a színház egy különleges atmoszférájú pontjára irányítja a figyelmet: a büfére.
 
Michl Juli (Fotó: Kolibri Színház)

Kínai mesét mutat be a Kolibri Színház

A császárfiú álma címmel különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház november 17-én, szombaton.
 
Fotó: Nemzeti Színház

Egyelőre sajnos mégsem tér vissza Törőcsik Mari a színpadra

A művésznő újra kórházba került és orvosai lebeszélték arról, hogy Budapestre utazzon és fellépjen – adta hírül az Index.
 
Fotó: Krokodilus (Nemzeti Színház)

Így fogadták a vendéglátók a Nemzeti Színház művészeit Moszkvában

A Nemzeti Színház társulata a Krokodilus című darabot adja elő a moszkvai Művész Színházban. A darab a III. Színházművészeti Biennálé műsorán szerepel: a versenyen kívüli programban látható, amelybe jeles orosz rendezők külföldi munkáiból válogattak.
 
Fotó: BBC

Emma Thompson királyi elismerésben részesült

A Brit Birodalom Rendjével tüntették ki szerdán a Buckingham-palotában az Oscar-díjas Emma Thompsont és Sarah Gordy színésznőt – adta hírül a BBC News.
 
Fotó: Amazon.com

Tudta ön, hogy ugyanannyiba kerül 8 szabadtéri előadás, mint egy orrszarvú-rezidencia?

A Szeged Ma szúrta ki egy önkormányzati előterjesztésben az egyezést. Mi nem tudtuk... :)
 
Örkény-egyperces gyűrűbe foglalva???

Örkény-egyperces gyűrűbe foglalva???

Boltot nyit az Örkény Színház! Az Örkény Pont a teátrum saját boltja lesz, ahol az előadásokhoz kapcsolódó szuveníreket szerezhetik be a nézők november 8-tól.
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok