Századszorra olaszul kel életre A Meztelen Bohóc

2018. November 26.  ·   hír   ·  SZV

November 23-27. között Olaszországban turnézik a Recirquel; ezúttal a világ számos országában komoly szakmai és közönségsikert aratott, A Meztelen Bohóc című produkciójával.

Fotó: Nagy Attila (Müpa)

A Meztelen Bohóc az utóbbi években bejárta többek között Franciaország és Izrael leghíresebb színpadait, ezúttal Olaszországban kel életre. A produkció különleges koreográfiájú magyar újcirkusz-előadás, melyben egyszerre van jelen az emberfeletti teljesítmény, a kifinomult mozdulatok és a melankolikus lírai érzékenység. A darabot 2017 januárjában Cannes-ban több mint 2400 néző előtt adták elő, ugyanazon év februárjában pedig héberül is bemutatkozott Tel-Avivban, az Izraeli Operaházban. Utóbbi páratlan sikerrel futott, több mint hétezren nézték meg.

A Magyarországon 2014-ben bemutatott produkciót, ami az évek során nem csak a közönség, de a kritikusok kedvencévé is vált, a társulat november 23-27. között két észak-olaszországi város színházában, Vicenzában és Rovigoban mutatja be. A turné során A Meztelen Bohóc századszorra kel életre a világot jelentő deszkákon, ezúttal olasz nyelven, a helyi közönség nagy örömére.

A magyar közönség legközelebb december 3. és 31. között a Müpa Kultúr Kültér című programsorozata keretében találkozhat a Recirquellel: a társulat decemberben összesen 26 alkalommal mutatja be új, ünnepi hangulatú, formabontó előadását. A Kristály című produkció igazi műfaji csemege lesz, a Müpa előtt felállított cirkuszsátorban a közönség testközelből csodálhatja meg az artisták lélegzetelállító mutatványait, sőt maga is a cirkuszi tér részévé válhat.

újcirkusz, Recirquel, Kristály, A Meztelen Bohóc, turné

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok