A színházi büfé – élő történelem

2018. November 13.  ·     ·  SZV

A József Attila színház blogján bukkantunk egy bejegyzésre, amely a színház egy különleges atmoszférájú pontjára irányítja a figyelmet: a büfére.

A színházi büfé – élő történelem

"Galambos Erzsi, Esztergályos Cecília, Baranyi László, Bodrogi Gyula, Kiss Gábor és Láng József már túl a gyémánt diplomán. A fiatalabb generációt képviseli Botár Endre és Ujréti László. Ujréti Laci ki is kérte magának a minap, hogy a „nagy öregek” között emlegetjük :) Összetartó közösség lévén figyelünk egymásra, de az idősebb kollégákat különös tisztelet övezi a színház falain belül. Habár a tegeződés magától értetődő a művész világban, valahogy természetesnek tűnik a tiszteletadás egy „Csókolom, Dodi bácsi"-val. Mind a színészek, mind a háttérben dolgozók örömmel időzünk a büfében, ahol a legendák sztoriznak. Minden napra jut egy anekdota, egy emlék, amitől a színháztörténet eleven valósággá válik.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hisz mindig van idejük válaszolni kérdéseinkre.

Szerencsések vagyunk, hogy ismerhetjük ezeket a legendákat.

Néha előkerül egy-egy megsárgult fotó is: az első szerep, az első „József Attilás” felkérés vagy épp az első találkozás a filmmel."

Forrás és fotó innen

József Attila Színház, színészek, büfé, blog

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok