Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház

A Vígszínház társulata zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án Budapest 150. születésnapja alkalmából.

Fotó: Juhász Éva
Fotó: Emmer László

HDG70 – életműkoncert a Vígszínházban

Hegedűs D. Géza 2023. május 8-án, a 70. születésnapja alkalmából koncertet ad a Vígszínház színpadán. A színművész életműve fél évszázada része a Vígszínház történetének, ezalatt az ötven év alatt nagy sikerű zenés előadások főszereplője is volt.
 
Az elit utolsó vacsorája

Az elit utolsó vacsorája díjat nyert Londonban

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, erős mezőnyben nyerte meg a Voila OffFest díjat a független színházi előadásokat jutalmazó 2021 Offies Awards gálán.
 
Mondanánk, hogy Mary Poppins az égből érkezik, de nem lenne igaz :)

Duett-koncertek a Madách Színház csillagfényes tetőteraszán

A nyári estékre új játszóhelyet avat az Erzsébet körúti színház: az épület tetőteraszán rendezik meg különleges zenés sorozatunkat.
 
Ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

Öröm az ürömben: ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

A jelenlegi, járvánnyal sújtott helyzet változékonysága tükröződik a Szegedi Szabadtéri Játékok döntéseiben: miután kétszer is bejelentették, hogy NEM lesznek játékok a híres helyszínen, most azzal az örömhírrel szolgálhatnak, hogy mégis, igaz, csak két estén, de azok ingyenesek.
 
Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

A Budai Szabadtéri Színház idén is megnyitja kapuit, július elsejétől a rendeleteknek megfelelően csökkentett nézőszámmal és a vendégek elszeparált ültetésével, majd 2020. augusztus 15. után szeptember végéig nagykoncertekkel és előadásokkal várják régi és új nézőiket.
 
EGYÜTT MIND TÚLÉLJÜK! Az egyik szinkronstúdió vezetője óriási dolgot tett

EGYÜTT MIND TÚLÉLJÜK! Az egyik szinkronstúdió vezetője óriási dolgot tett

A Műsoron.hu-n olyan hírt olvastunk, ami egyszerre csodálatos és tragikus. Ez utóbbi azért, mert nagyon sok előadóművész bajba kerülhet a Covid 19 miatt elrendelt tiltások következtében, csodálatos, mert megmutatja, hogy az állítólag elembertelenedett, csak a pénzt hajhászó...
 
Fotó: Madácz Színház

Egyszer világszerte nagy sikert aratott musicalt tűz műsorára a Madách Színház...

Once/ Egyszer. címmel mutat be musicalt a Madách Színház szeptemberben. A darab, amelynek különlegessége, hogy a szereplők maguk alkotják a zenekart is, Szirtes Tamás rendezésében, non-replica változatban lesz látható.
 
Hegedűs D. Géza a próbán (A TRIP fotója)

A TRIP egészen különleges utat választott a túléléshez

Újszerű finanszírozással készít előadást a TRIP: Tizenkét szék című áprilisi bemutatóját "részvényesként" lehet támogatni.
 
Fotó: Pexels.com

Egyszer egy évben ingyen mehetnek színházba a gyerekek

Valamint cirkuszi és táncelőadásra, valamint komolyzenei koncertre. Ez az Emmi által kidolgozott kulturális-köznevelési programban szerepel.
 
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Shakespeare az egész nap!

Az Örkény Színház, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Shakespeare Bizottság egész napos színházi programmal várja az érdeklődőket január 12-én, szombaton.
 
Egy kocka a filmből

Kiválóan gitározó színészt keres a Madách

A színház 2019 őszén tervezi bemutatni a ONCE című musicalt. A darab férfi főszereplőjét még keresik.
 
Fotó: Vörös Rébék MusicalBallada Hivatalos Oldala

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából?

Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok