A TRIP egészen különleges utat választott a túléléshez

2019. March 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Újszerű finanszírozással készít előadást a TRIP: Tizenkét szék című áprilisi bemutatóját "részvényesként" lehet támogatni.

Hegedűs D. Géza a próbán (A TRIP fotója)

A TRIP kultúrafinanszírozási modelljében a támogató részese lehet a megvalósítási folyamatnak – legyen szó olvasó- vagy állító próbáról, díszlet és jelmez elfogadásról, hangfelvételről vagy zártkörű főpróbáról –, sikeres projekt esetében nyereséget könyvelhet el, kiveheti vagy tovább forgathatja a pénzét.

Az első ilyen módon is finanszírozott előadás az Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov Tizenkét szék (1928) című szatirikus regénye alapján a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban készülő koncertszínház, amelynek létrehozási költsége nettó 16 millió forint. Ebben a projektben 20 darab 300 ezer forint értékű kulturális részvényt bocsátanak ki, ezzel akár 37,5 százalékban külső forrásból finanszírozva a produkciót.

A Tizenkét szék alkotói között van Závada Péter, Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Vecsei H. Miklós és Rába Roland, a produkciót Magács László rendezi. Az előadást a TRIP Hajó után nagyobb színpadokon is szeretnék bemutatni, ha ez megvalósul, a befektetett összeg a jegyértékesítési díjakból és az előadásdíjakból nemcsak visszajöhet, de nyereséget is produkálhat.

A tervek szerint a bemutató után félévente összesítik a létrehozási és a játszási költségeket, valamint a már lejátszott előadások bevételeit, majd újra meghatározzák a részvények értékét. A befektetők később arra is jogot kapnak, hogy a TRIP vezetője által prezentált projekttervekből kiválaszthassák a következő bemutatót, ezzel befolyásolhassák a hosszú távú stratégiát.

További információ és a részletes üzleti terv ezen a linken érhető el.

Előadások:
április 17.: Ilf/Petrov – Ratkóczi/Závada: Tizenkét szék – bemutató
április 18. Ilf/Petrov – Ratkóczi/Závada: Tizenkét szék

TRIP, kultúrtao, koncertszínház, részvényesek

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok