Ma este különleges bemutató lesz Kolozsváron

Kivételesen nem a közönség, hanem leginkább a rendező és az egyik szereplő számára volt ez izgalmas kaland, de nyilván a nagyérdemű is profitál mindebből.

Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház
Fotó: Vígszínház

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
 
Fotó: Almási J. Csaba/Vígszínház

Szép város Kolozsvár – a Vígszínház előadást cserél

Két előadással, A Pentheszileia Program és A testőr című produkcióval vendégszerepel Kolozsváron júniusban a budapesti Vígszínház. A vendégjáték a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Vígszínház közötti hagyományos éves előadáscsere keretében valósul meg.
 
Fitó: Kolozsvári Állami Magyar Színház

Nóra kómában – Különleges Ibsen-adaptációt mutat be a kolozsvári magyar színház

Kómából ébred Ibsen Nóra című drámájának főhőse a Kolozsvári Állami Magyar Színház adaptációjában.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok