Kiakadtak a rajongók a hollywoodi Macskák-film trailerén

2019. July 20.  ·   Filmajánló   ·  Színházvilág.hu

A Macskák című musical alkotói komolyan vették, hogy a történet macskákról szól, és ezt az eltökéltséget vizuálisan is megvalósították. A végeredmény viszont egy már-már visszataszító látványvilág lett – írja a HVG.

Taylor Swift a filmben

Pedig a szereplőgárda alapján ez igazán nagy dobás lehetne. A listán többek között ott van Judi Dench, James Corden, Idris Elba, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Sir Ian McKellen és Taylor Swift is. A filmet pedig Tom Hooper rendezte, ő jegyzi a Nyomorultak adaptációját és a Király beszéde című filmet.

"A macska-ember hibrideket nem is fogadta kitörő lelkesedés. A figurák tényleg macskaméretűek, tényleg szőrösek, viszont táncolnak, énekelnek – és jól kivehető melleik vannak. Rejtély, miért nem adtak rájuk egyszerűen jelmezeket, mint Andrew Lloyd Webber eredeti 1981-es musicaljében" ˜– véleményezte a HVG újságírója.

Első és felületes pillantásra nem is akkora para a dolog, fél percnél járva azonban már elég bizarrnak és ijesztőnek tűnik... Csatlakozunk a HVG-hez, talán tényleg szerencsésebb lett volna, ha jelmezekbe, és nem macskabőrbe bújtatják a szereplőket. Vagy itt-ott legalább raknak rájuk némi bundát...

Kíváncsiak vagyunk, hogy a filmet miként fogadja majd a nagyközönség – és Andrew Lloyd Webber... A legendás musicalt egyébként 1981-ben mutatták be a New London Theatre-ben – egy évvel később megérkezett a Broadway-re is –, és 21 évig volt műsoron, közben elnyert minden létező díjat és világkörüli útra is indult. A Madách-béli ősbemutató 1983-ban volt. Magyar színházi rekordként (2015-ig) több mint 1,6 millió néző vásárolt jegyet az előadásokra. A 3 teljes felújítást is megért Macskák legendás macskaszerepeiben már 250 művész lépett színpadra. Az első változatban olyan neveket találunk, mint Almási Éva, Haumann Péter, Kishonti Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Paudits Béla, Kiss Mari. 2018. március 25-én lett a magyar színháztörténet jubileumaként 35 éves a Madách Színház Macskák című előadása. (Forrás: Wikipédia)

A Macskák-mozi karácsonykor kerül a nagyközönség elé.

Macskák, musical, film, Madách Színház

 

 

Szólj hozzá!


Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori...

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és...
 
Színház naptár

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea, Tar Renáta, Telekes Péter és Medveczky Balázs...
Új színdarabok
 
 
Cached at 16:44:43