Holnap helyezik végső nyugalomra Börcsök Enikőt

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színész egyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános.

Fotó: Dömölky Dániel
Fotk: MTVA Archívum

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari osztálytársa volt: elhunyt Szabó Ildikó

Életének 87. évében elhunyt Szabó Ildikó színésznő - tudatta a család pénteken az MTI-vel. A művészt csütörtökön érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
 
Szirtes Attila (1970-2020) emlékére

Szirtes Attila (1970-2020) emlékére

Elhunyt Szirtes Attila (1970-2020), a független tánc és színházi szakma jelentős alakja, szellemi és kétkezi embere, a Jurányi Ház műszaki vezetője. Számos társulattal dolgozott, állandó fénytervezője és alkotótársa volt többek között a Mozgó Ház Társulásnak, a Természetes...
 
Bán János: mentorom és barátom volt

Bán János: mentorom és barátom volt

Jirí Menzel nem csak a mentorom, hanem a barátom is volt. Egészen kivételes kvalitás, humanizmus és mély szakmai tudás jellemezte film- és színházi rendezőként, illetve színészként egyaránt - mondta Bán János színművész hétfőn az MTI-nek a 82 éves korában elhunyt alkotóra...
 
Fotó: Nemzeti Színház

Két szerep már hiába vár Csurka Lászlóra

Nyolcvannégy éves korában kedden elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja.
 
Konyec-Az utolsó csekk a pohárban (2006) Földi Teri, Keres Emil (Filmkatalógus.hu)

Gyászol a Vígszínház, gyászol a magyar színház: elhunyt Földi Teri

86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja.
 
Fotó: Udvaros Béla (FB)

Elhunyt Udvaros Béla

Kilencvenöt éves korában csütörtökön elhunyt Udvaros Béla rendező, író, az Evangélium Színház alapító-igazgatója – tudatta lánya, Udvaros Dorottya csütörtökön az MTI-vel.
 
Fotó: Zöldár (1965.)

A Győri Nemzeti Színház saját halottjának tekinti Szilágyi Istvánt

A színész a Győri Nemzeti Kisfaludy Életműdíjas színművésze, Győr városának Pro Urbe kitüntetettje volt – 1995-2016-ig szerepelt a győri társulat névsorában.
 
Fotó: pexels.com

Gyászol a Radnóti Színház

Ha egyáltalán jó volt/lesz valamire ez a járvány, az mindenképpen benne van, hogy nagyobb figyelmet kaptak a színházak vagy a koncert- és fesztiválprodukciók hátterét biztosító munkatársak. A Radnótinak most sajnos búcsút kellett vennie a színház portásától, aki egyben a gondnoka...
 
Elhunyt Shirley Knight

Elhunyt Shirley Knight (1936-2020)

Nem lehet NEM ismerni: a hatvanas évektől 2018-ig majdnem kétszáz filmben és tévés produkcióban szerepelt. A 83 éves színésznő természetes halállal halt meg szerdán a texasi San Marcosban – közölte a lánya.
 
Fotó: Viva La Musiva/ Czitrovszky Balázs

Elhunyt Kovács Zsuzsa: több mint 50 évig volt az Operett társulatának tagja

Életének 75. évében tegnap elhunyt Kovács Zsuzsa. A Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas színművészét hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
 
Elhunyt az amerikai színház bárdja

Elhunyt az amerikai színház bárdja

81 éves korában Floridában elhunyt a Broadway egyik legendás szerzője, Terrence McNally, négyszeres Tony-díjas színműíró.
 
A Trónok harcában.

Elhunyt Max von Sydow

90 évesen elhunyt Max von Sydow, az egyetlen Oscar-díjra jelölt svéd filmszínész, Az ördögűző és A hetedik pecsét szárja, aki Ingmar Bergman számos filmjének főszerepét alakította.
 
Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok