Felújítják az egykori Merlin színház épületét

Kezdődhet a volt belvárosi trafóház, a korábban a Merlin Színháznak is helyet adó épület felújítása. A tervek szerint a rekonstrukció jövő tavaszra fejeződik majd be, azt szeretnék, hogy Budapest 150. születésnapjára a kulturális és közösségi eseményeknek otthont adó intézmény kinyithasson.

Felújítják az egykori Merlin színház épületét
Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése, valamint a környezetének és a Központi Park felújítása.
 
A felújítás látványterve (Forrás: Építészfórum)

Nem kell sportcsarnokba költöznie a Győri Nemzeti Színháznak

A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

Felújítják a Merlin Színház épületét!

Akárhányszor elmegyünk az épület előtt, mindig kis szomorúsággal nézegetjük a jellegzetes formájú ablakot, amely mögött egykor Jordán Tamás (valamint Márton András, Lázár Kati, Magács László) színháza működött.
 
Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)

Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.
 
Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.
 
Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, erről csütörtökön döntött a város közgyűlése.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok