Nem kell sportcsarnokba költöznie a Győri Nemzeti Színháznak

2020. March 06.  ·   hír   ·  koncert.hu, MTI

A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik.

A felújítás látványterve (Forrás: Építészfórum)

Az eredeti tervek szerint a felújítás idejére az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában tartották volna a társulatok előadásait, várhatóan két évadon át. Az új városvezetés azonban másképpen döntött.

"Sport és kultúra sok esetben tud kéz a kézben járni, de csak egymást erősítve, nem pedig gyengítve. A létesítményt meghagyjuk a sportolóknak" – közölte a város polgármestere, Dézsi Csaba András.

Persze, az alapprobléma ezzel még nincs megoldva, helyet kell találniuk. Állítólag dolgoznak a lehető legjobb megoldáson. Javaslatok már vannak, jelenleg azok megvalósíthatóságát vizsgálják.

A 2020/2021-es évadban a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata még biztosan a belvárosi kőszínházban marad.

A társulat következő premierje Goldoni:Chioggiai csetepaté című vígjátéka lesz március 7-én, a színlapot csatoltuk!

 

Győri Nemzeti Színház, új évad, felújítás, költözés

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok