Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

2019. April 26.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, erről csütörtökön döntött a város közgyűlése.

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

A testület további két évre nevezte ki az egyébként egyedüliként pályázó Balázs Pétert a szolnoki teátrum élére és bízta meg a színház felújításának levezetésével.Balázs Péter Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, rendező 2007 óta a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Egy tavaly őszi kormányhatározat szerint mintegy 4 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre a Szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására, ami a színházi évad vége után azonnal elkezdődik. A munkálatok miatt a következő évadban a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban láthatják a színházi előadásokat a nézők.

A színházat 1991-ben újították fel utoljára, az eltelt negyed század alatt az épület, a gépészet, az elektromosság, a színpadtechnika műszakilag teljes mértékben elavult. A fejlesztés célja, hogy a színházterem méltó és a modern kornak megfelelő körülmények között működhessen.

Szolnoki Szigligeti Színház, Balázs Péter, igazgató, felújítás

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok