Nem mindegy, milyen lesz az utolsó nagy zenés darab – Pinokkió meghódította a Vígszínházat

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán legújabb közös munkáját hatalmas érdeklődés övezte már a kezdetektől. A szerzőpáros ugyanis A Padlás óta nem alkotott ekkora volumenű produkciót. Ezért is siettünk, hogy mihamarabb láthassuk a Pinokkió című zenés családi roadmovie-t a Vígszínházban.

Fotók: Dömölky Dániel, Gordon Eszter/ Vígszínház
Fotók: Dömölky Dániel, Gordon Eszter/ Vígszínház

A Padlás óta ilyen nem történt a Vígszínházban – zenés családi road movie sztárparádéval

A hétvégén bemutatták a Vígszínházban a Pinokkiót. Az új zenés darab zeneszerzője Presser Gábor, szövegírója pedig Sztevanovity Dusán. Nem is hinnénk, de az alkotók A padlás óta először dolgoztak együtt musicalen.
 
Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese ÚJ-szerű értelmezése

Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese korszerű értelmezése

Egy merőben új felfogásban, a XXI. század kommunikációs köntösébe öltöztetve vitte színpadra a Pesti Magyar Színházban Carlo Collodi népszerű meséjét, a Pinokkiót - Monori András ötlete alapján - Deres Péter dramaturg és Vidovszky György rendező. A darab "új" címe: PIN:okkió.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok