Isten szerepében: Alföldi Róbert

2020. October 12.  ·   premier   ·  koncert.hu

Az eredetileg tervezett időpont után egy hónappal, ma mutatják be az Átriumban David Javerbaum darabját, az Isteni végjátékot.

Fotó: Lakatos Péter (Átrium)

David Javerbaum sikerdarabjának története nem hagyományos: az ötlet egy hatmilliós követőbázissal rendelkező Twitter-fiókból származik. A tizenháromszoros Emmy-díjas szerző (többek között a Daily Show, az Agymenők, a Disjointed és a Kominsky-módszer című sorozatok producere, szöveg- és forgatókönyv-írója) a Twitter-csatornán található anyagot először kötetté formálta, majd Jim Parsons, az Agymenők főszereplője számára írt belőle darabot.

Az Isteni végjáték egyfajta one-man show, amelyben Isten a létezés alapvető kérdésein és az emberiség alapértékein keresztül közelíti meg mindennapjainkat, miközben a legidőszerűbb kérdésekre is reflektál, mindezt korszerű formában, élénk humorral. Javerbaum darabjának sajátja, hogy a szerző bátorítja, hogy szövegét az adott országra és társadalomra formálják az alkotók, így lesz darabja valóban friss, közvetlen és éles.

Az Átrium előadásában Alföldi Róbert mellett a két arkangyal szerepében Kovács Máté/Varga Ádám/Csiby Gergely, valamint Ivanics Tamás látható. 

 

Átrium, Alföldi Róbert, David Javerbaum, Agymenők, Jim Parsons

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok