Vásáry André különleges szerepet kapott a Chicagóban

2018. October 25.  ·   Musical   ·  SZV

Vásáry André életében először lépett színpadra musicalben, méghozzá rögtön egy rendhagyó szerepben...

Fotó: Vásáry André/FB

Mostanában nem csak koncertekkel, hanem színházi fellépésekkel is tele van a naptára, hiszen a székesfehérvári Vörösmarty Színház Chicago című musicaljében kapott egy nagyon különleges szerepet: Mary Sunshine-t, a bulvárújságírónőt formálja meg.

Fotó: Vásáry André/FB

Mindemellett André egy új műfajában is kipróbálta magát: operett műsort állított össze, amellyel például október 26-án a siófoki Kálmán Imre Emléknapokon is fellép, ahol a kedvenc dalát is elénekli.

"Szikora János igazgató úr azzal keresett meg, hogy van egy szerep, amit csak én tudok elénekelni. Amikor kiderült, hogy erről a darabról van szó, kicsit meglepődtem, mert ugyan a saját koncertjeimen szoktam énekelni musicalrészleteket, de színpadi szerepet még sohasem kaptam ebben a műfajban. Amikor később Horváth Csaba rendezővel találkoztunk, elmondta, hogy nem ripacskodást szeretne a szerepben, hanem egy kicsit groteszk, de azért mégis komoly megformálását a karakternek.  Nagyon élvezem a szerepet az összes nehézségével együtt, az pedig különösen megtisztelő, hogy mióta Magyarországon megy Chicago, most először szólalhatott meg eredeti hangfekvésében ez a szerep.

A jogtulajdonosok külön meg is köszönték ezt a premier után.

Ez megint csak öröm, hiszen elsőnek lenni valamiben mindig nagyszerű érzés. Úgyhogy nagyon tetszik a szerep, és az eddigi kritikákból és visszajelzésekből úgy tűnik, hogy mindenkinek meg is mar ad a karakter az emlékezetében."

A darabot Székesfehérváron novemberben 6-án, 7-én, 9-én és 10-én játsszák 19.00-kor, 10-én van egy 15.00 órakor kezdődő előadás is.

Vörösmarty Színház, Székesfehérvár, Chicgo, Vásáry André

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok