Harmadik Felvonás: közönségtalálkozó programsorozatot indít az Átrium

2022. April 21.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Új programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata, ezért alkotók, újságírók és a közönség beszélgethet egymással az esemény keretein belül.

Fotó: Lakatos Péter

Az Átrium legutóbbi bemutatója, A trianoni csata már témaválasztásában is vékony jégre merészkedik, így első alkalommal az előadás kapcsán többek között Alföldi Róbert, Péterfy Bori és a rendező, Urbán András beszélget Kovács Bálint újságíróval május 7-én a délután 5 órakor kezdődő előadás után, este fél 8-kor.

A trianoni döntés századik évfordulója apropóján márciusban bemutatott zenés előadás – amely számos műfajt érint az áldokumentumszínháztól a kortárs hazafias komédián át horroroperettig – az Átrium és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház koprodukciójában készült azzal a céllal, hogy a határon túli és az anyaországi valóság ütközzön a színpadon. Ennek megfelelően nem meglévő színdarab alapján jött létre az előadás, hanem a próbafolyamat közben felmerült témák, történetek és jelenetek alapján. A rendező, Urbán András, a szabadkai társulat vezetője a tavaly bemutatott Mefisztó című kortárs kabaré után másodszor dolgozott az Átriumban.

A rendezvény A trianoni csatára szóló május 7-i jeggyel, illetve bármely korábbi vagy jövőbeni A trianoni csatára szóló jegy felmutatásával, vagy a helyszínen 1000 forintos belépő megvásárlásával látogatható. A programsorozat szakmai partnere a Színházi Kritikusok Céhe.

Harmadik Felvonás: A trianoni csata

helyszín: Átrium (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

kezdés: 2022. május 7. 19:30 (rögtön az aznapi A trianoni csata előadás után)

résztvevők: Alföldi Róbert, Fülöp Tímea, Péterfy Bori, Ugrai István, Urbán András

A beszélgetést vezeti: Kovács Bálint

A beszélgetés időtartama: 60-75 perc

Harmadik Felvonás, közönségtalálkozó, Átrium, A trianoni csata

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest