Bukarestben kinyithatnak a színházak

2021. January 25.  ·   hír   ·  szinhazvilag.hu, MTI

Fővárosunkat és a román fővárost rendszeresen összekeverik, ezúttal azonban a többi mellé egy másik nagy különbség is felsorakozik: mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Bukarestben, miután három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

A Bukaresti Nemzeti Színház

A sürgősségi helyzetek helyi bizottsága pénteki döntése értelmében – ha a hétvégén nem rosszabbodik a járványhelyzet – hétfőtől kinyithatnak a vendéglők, a színházak és a mozik, de csak kevesebb mint harmadannyi vendéget, illetve nézőt fogadhatnak, mint a férőhelyeik száma. (Nem látjuk a bukaresti adatokat s az országos is gyanús, hogy nem frissült, úgyhogy teljes határozottsággal nem állíthatjuk, hogy mindez meg is történt.)

A bizottság annak ellenére hozta ezt a döntést, hogy az egészségügyi miniszter a testületnek küldött levelében a korlátozások fenntartása mellett érvelt. Többek között arra is hivatkozott, hogy pénteken újabb két esetben azonosították a fővárosban a vírus Egyesült Királyságból elterjedt, a korábbinál jóval fertőzőbb változatát. Egyik fertőzött sem járt külföldön az elmúlt időszakban, ami arra utal, hogy az országban is terjed a veszélyesebb vírusváltozat.

 

Bukarest, színházak, nyitás, koronavírus

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok