Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

2022. August 01.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

A Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, valamint a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon zajló jubileumi fesztivál az idén több mint félszáz helyszínen kínál programokat.

Az idei Ördögkatlan díszvendége Kollár-Klemencz László író, zenész, filmrendező, a fesztivál visszatérő vendége. A rendezvényen egy beszélgetés keretében bemutatják Öreg Banda című családregényét és fellép kamarazenekarával, valamint Farkas Róberttel és Dargay Marcell-lel a Zabolátlan lovaim című lírai dalestet adják elő. A zenésszel együtt idézik meg Baksa Soós János, a magyar underground tavaly szeptemberben elhunyt ikonikus, titokzatos alakját, akire kiállítással, koncerttel emlékeznek.

A megszűnő-átalakuló K2 Színház augusztus 6-án a nagyharsányi tornateremben - felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult - a Züfec című előadással köszön el, míg a beremendi református templom kertjében a Ki vele, Néró!, Az apostol, a Felhőkakukkvár és a Rebellisek is megtekinthető lesz.

A fesztiválon fellép többek között Udvaros Dorottya és Básti Juli, Pokorny Lia és a Nézőművészeti Kft., a villánykövesdi Csikófuttatóban a közönség elé lépnek a különböző színházi egyetemek hallgatói Kolozsvártól Budapestig, Kaposvártól Pécsig.

Szintén augusztus 6-án Törőcsik Mari-emlékestet tartanak, amelyen a 2021. szeptember 21-én a Nemzeti Színházban tartott estről készült filmet mutatják be a közönségnek.

"NEKEM A KATLAN a remény, hogy van és lesz igény a minőségre, a jóra és a szeretetre"  – mondta Törőcsik Mari, a fesztivál egyik fővédnöke 2017-ben. – a másik Cseh Tamás volt...

A Játéknap segítségével rengeteg családi programmal találkozhatnak gyerekek-felnőttek; Elek Ányosék vezetésével a DDC által létrehozott beremendi Zöld Udvarban a kiállítástól a szemétszedő kirándulásig, gyárlátogatástól és öko-kalandjátéktól a vitaszínházig gyerekek is, felnőttek is találnak programokat.

A nagyharsányi Narancsliget délelőttönként a gyerekeké és a családoké lesz sok mesével, könyvvel, kézműveskedéssel, jótékonysági rajzolással. Itt láthatja a közönség a Hamupipőkét és a Szegény Dzsoni és Árnika című előadást, együtt zenélhetnek az érdeklődők a Bélaműhellyel, de akár Sakkiskolában is tanulhatnak.

A fesztiválról részletes információk a www.ordogkatlan.hu-n, és a fesztivál Facebook-oldalán olvashatók.

Ördögkatlan fesztivál, Törőcsik Mari

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 22:42:52