Színház az Ördögkatlan fesztiválon

2019. June 24.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu

Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, négy kicsi faluban – Nagyharsány, Kisharsány, Beremend, Villánykövesd – július 30. és augusztus 3. között felbolydul az élet: félezernél is több színházi, könnyű-, világ- és klasszikus zenei, táncszínházi, filmes és egyéb program várja a látogatókat a 12. Ördögkatlan fesztiválon.

Fotó: ördögkatlan fesztivál (2018.)

A fesztivál kiemelt eseménye a Hamvas Béla – k2Színház: Karnevál című világpremierje.

Hamvas Béla a magyar irodalom- és filozófiatörténet egyik legjelentősebb alakja, ám kimondhatjuk, rajongói többen vannak, mint olvasói. Legfőbb műve, a hét könyvből álló Karnevál gigantikus alkotás, nemhogy megírása, de elolvasása is istenkísértő vállalkozás – ám mindazok, akik teljesítik ezt a vállalkozást, elmondhatják, megérte. És a félelmetesen izgalmas szellemi kaland, végtelen utazás után tulajdonképpen azonnal megszületik a „szenvedélybetegek” bátorsága: újra megtenni ezt az irodalmi szupermaratont. A semmiből 2008-ban megszülető, azóta teljességében kivirágzó Ördögkatlantól korántsem idegen az ilyen jelképes „istenkísértés”. Védnökétől, Törőcsik Maritól kölcsönözve a fesztivál mottóját: „Nem vagyunk normálisak”.

Ízelítő a további színházi programokból:

Széttépve, A lány, aki hozott lélekből dolgozott, Üvegbúra, A dohány utcai seriff, Ady-Pilinszky-est (Udvaros Dorottya) – „Ördöngösök” (Kaposvári Egyetem) – „Cseresznyéskert”, „Psyché” (SzFE) - „Kezdhetek folytatódni” Petri-est (Pál András-Rozs Tamás), Mulatság, „Csütörtököt mondok” (Kisspista), Imre Zoltán Program táncelőadások – „Jóéjt, szomszéd!” – „Batang felé” – „Jövőtánc”, „Árvácska”, Momentán Társulat - A kutya életbe avagy Az ágy közös, a párna... - Kaméleonlány - Független Színház - Roma Hősök - Pesti Magyar Színiakadémia - DEKK Dumaszínház - MáSzínház – kocsmakvíz, -„Osztályvigyázz!” – „Tiszavirág” – „7 nap” – Szentesi diákszínjátszók, „Vízkereszt” - Sztalker Csoport, Beck Zoli szerzői estje, „Mondjad, Atikám!” – Vecsei H. Miklós, „Részegek” – Sztalker-suli, „Pustol a hó” (Szarvas József) – „A nagybőgő” (Hunyadkürti György) – „Díszelőadás” (Titkos Társulat) – „A halottember” (Varga Anikó), Utcaszak + „Take Art”-project.

Az Ördögkatlan Fesztivál honlapján: a www.ordogkatlan.hu weboldalon, valamint a fesztivál facebook-oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható.

 

Ördögkatlan fesztivál 2019

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok