Idén nyáron elköltözik Vácról a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

2020. March 17.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu, MTI

Az összművészeti fesztivált eddig hagyományosan Vácott rendezték meg, idén a Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg – a tervek szerint június 25. és 28. között. A költözés okát nem közölték.

Idén nyáron elköltözik Vácról a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

A fesztivált természetesen csak akkor tudják megrendezni, ha a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében kihirdetett vészhelyzetnek vége és a korlátozásokat feloldják.

Ha ez  – ahogy abban kivétel nélkül mindenki nagyon bízik – megtörténik,  akkor a Duna-parton, a Börzsöny és a Szent Mihály-hegy lábánál fellép többek között a Halott Pénz, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Follow the Flow, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, az Erik Sumo Band, a Péterfy Bori & Love Band, a Lóci Játszik, a Supernem, a Carson Coma és az Európa Kiadó. Koncertet ad a Russkaja, és idén is érkeznek külföldi fellépők Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából.

A színházi sátorban a visegrádi négyek országainak társulatai váltják egymást, emellett utcaszínház, közösségi programok, sportolási lehetőségek és gasztroudvar is várja az érdeklődőket.

A szervezők a kulturális programok mellett az elmúlt években is felhívták a figyelmet a tájegység természeti szépségeire, és ez az új helyen még hangsúlyosabb lesz, hiszen lenyűgöző kilátás nyílik a Visegrádi várra és a Pilis vonulataira.

 

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó 2020, Nagymaros

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok