Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében!

2019. October 28.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Elindult a jegyvásárlás az Átrium előadásainak decemberi előadásaira. Idén karácsonykor és szilveszterkor Az Őrült Nők Ketrece várja a közönséget az Átriumban.

Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében!

Több jubileumi előadást is tartanak decemberben. 

A Pécsett tavaly betiltott Igenis, miniszterelnök úr! immár százötvenedik előadásához ér, míg Molnár Ferenc remekbeszabott egyfelvonásos vígjátéka, a kilencvenéves kora dacára is igen korszerűnek ható, az Alföldi Róbert számára jutalomjátékot nyújtó Egy, kettő, három a hetvenötödik előadásához érkezik. Mindkét produkció rendezője az idén kritikusdíjjal is elismert színművész, Znamenák István, aki december 30-án adja elő egy megismételhetetlen estén – életében először és utoljára – a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabot. A 12 dühös ember története december 1-jén dupla előadásban látható, Az öldöklés istene című vígjáték pedig december 18-án és 19-én lesz műsoron.

Hagyományosan az Átrium ad teret az idén 30 éves fennállását ünneplő Oltalom Karitatív Egyesület jótékonysági estjének (december 6.), és sor kerül a Marslakók című tudománynépszerűsítő talkshow negyedik estjére is, amelyben Vecsei H. Miklós vendége Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus, a flow-élmény pszichológiai koncepciójának megalkotója, az amerikai Cleremont Graduate University pszichológia és menedzsment tanszék professzora lesz. E két befogadott előadásra is az Átrium forgalmazza a jegyeket.

Mivel decemberben sajnos nem tudják műsorra tűzni, így novemberben látható az évben utoljára Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjének színpadi átirata, Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében, valamint a hetvenötödik előadását ünneplő Vaknyugat című Martin McDonagh-komédia, Alföldi Róbert, Ficza István, Rétfalvi Tamás és Mészáros Piroska szereplésével, Gothár Péter rendezésében.

Decemberben a Cigány magyar, a Szociopoly és a Megáll az idő is látható lesz a Mentőcsónak előadásában, a Jurányi 123-as laborjában.

Átrium, december

Képtár

  • Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében! kép 38324
  • Töltsd a szilvesztert az őrült nők ketrecében! kép 38325
 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest