Két Abigél is csodát tesz a színpadon!

2019. February 06.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az egyik Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél című musicalje, amelyet az Operettszínházban tűztek műsorra, a másik a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház darabja, amelynek a közeljövőben lesz a premierje.

Két Abigél is csodát tesz a színpadon!

Somogyi Szilárd 2004-ben színpadra állította Szabó Magda Álarcosbál című regényét, és 2008-ban nekifogott egy még nagyobb feladatnak, az Abigél musical megrendezésének. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró. A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A szereplők között olyan nevek bukkanak fel, mint Csonka András, Udvaros Dorottya vagy Hirtling István.

 

Zalaegerszegen a műből készült drámai változatot láthatja a közönség Pozsgai Zsolt tollából és rendezésében. A bemutató: 2019. február 22-én lesz, a színlap itt olvasható.

Bármelyik változatra is jutnak el a fiatalok, reméljük, hogy utána elolvassák magát a regényt – sőt, Szabó Magda más műveit – és megnézik az Abigél című kultikus filmet is.

Abigél, Operettszínház, Hevesi Sándor Színház

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok
 
 
Cached at 10:01:05