Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

2018. October 15.  ·   Ajánló   ·  SZV

Az ember tragédiája 1. címmel mutatja be december 1-jén a székesfehérvári Vörösmarty Színház Madách Imre drámai költeményét, amelyet a társulat művészeti vezetői, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítanak színpadra.

Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

A székesfehérvári színházban soha nem játszották még Az ember tragédiáját. Úgy tűnik, az első alkalom sem lesz mindennapi. Hat éve tervezik a darab színrevitelét, és egyszer csak megszületett a felismerés, hogy együtt állítsák színpadra. Szikora János igazgató elmondta: a mű könnyen négy részre bontható, egy spirituális rész mellett az ókor, a középkor és az újkor jelenik meg. az előadásban a teljes társulat színpadra lép. Az egyes korszakokban más-más színész alakítja Ádámot, Évát és Lucifert is, ami mögött az a gondolat áll, hogy váltogatják arcukat, formájukat, karakterüket a különböző történelmi korszakokban.

Az igazgató azt is elárulta, hogy az a felvetés is érdekelte őket, hogy vajon hogyan folytatná a művét Madách. Ezért felkértek négy neves írót, Závada Pált, Márton Lászlót, Térey Jánost és Tasnádi Istvánt, hogy ott folytassák a művet, ahol Madách abbahagyta. Az új darabot Az ember tragédiája 2. címmel fogják műsorra tűzni.

Az előadásnak az ad mindezek felett jelentőséget, hogy Székesfehérváron immáron kétszáz éves a színjátszás, így a társulat jubileumi premierre készül.

Vörösmarty Színház, Székesfehérvár, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba, Szikora János

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok