Elindult a regisztráció a Hungarian Ballet Grand Prix – Veszprém 2023-ra

A nemzetközi balettversenyre a 7-18 éves balettnövendékek jelentkezését várják március 14-éig.

Elindult a regisztráció a Hungarian Ballet Grand Prix – Veszprém 2023-ra
Vérbeli vámpírkomédia Centrál Színházban

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
 
A hétvége az Anyám tyúkjáé

A hétvége az Anyám tyúkjáé

A magyar irodalom kötelező verseiből Várady Szabolcs válogatása alapján Mácsai Pál szerkesztett előadás az eSzínház platformján szombaton és vasárnap látható.
 
Hív a vasút, verset szaval a MÁV

Hív a vasút, verset szaval a MÁV

A MÁV közlése szerint idén nyáron a peronokon is hallhatók versek a magyar tengernél: a Vers a peronon című kezdeményezés során már 13 Balaton-parti vasútállomáson hallhatók magyar költők versei
 
Dráma a karaténban

Dráma a karaténban

Elindult az ELSŐ MAGYAR KARANTÉNDRÁMA-VERSENY. Az Első Magyar Karantén-színház és a Litera felhívására olyan egyfelvonásos drámai műveket várnak a felkért kortárs szerzőktől és bárkitől, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak....
 
Daloljak vag ylőjek?

Daloljak vagy lőjek?

Ebben az esetben az előbbi, ugyanis amatőr énekeseknek kínál bemutatkozási lehetőséget a Magyar Állami Operaház a hamarosan nyíló Eiffel Műhelyház színpadán április 16-án, a World Voice Day, vagyis a hang világnapja alkalmából.
 
Esélyes a citromdíjra a Macskák

Esélyes a citromdíjra a Macskák

A Macskák című musical filmváltozata – valamint a Rambo V - Utolsó vér – is esélyes a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára – jelentették be a szervezők.
 
Még az alkotók is szégyellik az új Macskák-filmet

Még az alkotók is szégyellik az új Macskák-filmet

Azt már nyáron megírtuk, hogy kiakadtak a rajongók a hollywoodi Macskák-film trailerén. Pedig a szereplőgárda alapján igazán nagy dobás lehetne... A listán többek között ott van Judi Dench, James Corden, Idris Elba, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Sir Ian McKellen és Taylor Swift is.
 
 Udvaros Dorottya is zsűritag lesz a Nemzeti VERSeny döntőjében

Udvaros Dorottya is zsűritag lesz a Nemzeti VERSeny döntőjében

Huszonöt előadó áll színpadra a Nemzeti VERSeny döntőjében november 9-én és 10-én a Nemzeti Színházban, Budapesten. A zsűri tagja lesz Udvaros Dorottya és Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre versmondó művész és Szabó László kommunikációs szakember.
 
Fotó: pexels.com

Három színész – egy zenész

A Várkert Irodalom új irodalmi sorozata három ismert színészt és egy népszerű zenészt állít egy színpadra, mindig más szervező gondolattal, amely összefűzi a magyar klasszikus és kortárs költészetet.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok