Újra együtt forgathattak a hazai színészlegendák

A ráckeresztúri Brauch-kastélyban forgatták a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékpt. Az Agatha Christie stílusát idéző, humorral átszőtt filmben a legnagyobb színészlegendák játszanak együtt: Kern András mellett feltűnik többek között Pogány Judit, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Jordán Tamás, valamint Bánsági Ildikó is.

Újra együtt forgatnak a hazai színészlegendák
Filmforgatáson voltak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjai

Filmet forgattak a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagjaival

Befejeződött az Ítélet és kegyelem című film forgatása Csákberényben, amelyben a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának számos tagja vett részt, hiszen Sobor Antal Perelj, Uram! című regényének színpadi adaptációja fogalmazódik újra a film nyelvén.
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok