A sorok a színészeké – a székek a közönségé

Az átriumban elindult elindult a „Vedd a nevedre!” – Székkeresztelő program, mely során a nézők a nézőtéri székek jelképes „megvásárlásával” támogathatják a színház fennmaradását e nehéz helyzetben.

A sorok a színészeké – a székek a közönségé
Fotó és hír: Örkény Színház/FB

Örkény és az Örkény üzeni: Nézzünk bizakodva a jövőbe!

Január 22-én, a magyar kultúra napján „Nézzünk bizakodva a jövőbe” címmel felolvasást tartanak az Örkény Színházban – Örkény egyperceseiből a független színházi szféra támogatására.
 
Fotó: Pécsi Balett

Adománygyűjtést szervez a Pécsi Balett

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára szervez adománygyűjtést a Pécsi Balett. Az adományokat a Zsolnay Negyed Major utcai portáján lehet leadni. A társulat szenteste előtt a fővárosban lép fel a Diótörővel.
 
Gigi (Döbrösi Laura) és Írisz királynő (Horváth Anna)  a Tündér Lalában (Fotó: Magyar Színház)

Kifejezetten kérik a Magyar Színház művészei, hogy dobálják meg őket – plüssmackókkal

Mackold! címmel karácsonyi jótékonysági akciót indít a Magyar Színház: plüssjátékokat gyűjtenek az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben élő gyerekeknek.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok