Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

2019. November 05.  ·   premier   ·  Színházvilág.hu

2020. november 29-én mutatják be a Magyar Színházban Dennis Martin Kincses sziget című musical-jét.

Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

Aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról... Stevenson azonos című regénye és élete nyomán  Krégl János fordításában láthatjuk madj a zenés darabot, amelynek dalszövegeit Cseh Dávid Péter írta.

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált...Egyáltalán, van lehetőség választani? - ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért, de az előadás kicsit túlmutat ezen: Stevenson életére is reflektál. Az író ugyanis a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe, ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne... A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs...
A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. A zenés és látványos előadás során az elérhető legmodernebb  színházi technikát használják.
Az előadást Halasi Dániel rendezi, a főbb szerepekben pedig Veréb Tamást/Pásztor Ádámot, Mahó Andreát/Benkő Nórát, Bősz Mirkót/Calderale Federico Joshuat láthatjuk majd.
A színház bepillantást engedett a próbafolyamatba is:
Kincses sziget, musical, zenés színház, Magyar Színház

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest