Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

2019. november 05.  ·   premier   ·  Színházvilág.hu

2020. november 29-én mutatják be a Magyar Színházban Dennis Martin Kincses sziget című musical-jét.

Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

Aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról... Stevenson azonos című regénye és élete nyomán  Krégl János fordításában láthatjuk madj a zenés darabot, amelynek dalszövegeit Cseh Dávid Péter írta.

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált...Egyáltalán, van lehetőség választani? - ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért, de az előadás kicsit túlmutat ezen: Stevenson életére is reflektál. Az író ugyanis a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe, ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne... A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs...
A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. A zenés és látványos előadás során az elérhető legmodernebb  színházi technikát használják.
Az előadást Halasi Dániel rendezi, a főbb szerepekben pedig Veréb Tamást/Pásztor Ádámot, Mahó Andreát/Benkő Nórát, Bősz Mirkót/Calderale Federico Joshuat láthatjuk majd.
A színház bepillantást engedett a próbafolyamatba is:
Kincses sziget, musical, zenés színház, Magyar Színház

 

 

Szólj hozzá!


Mamma Mia! 400

Mamma Mia! 400

A Madách Színház 2021. november 22-én játszotta 400. alkalommal Benny Andersson- Björn Ulvaeus-Catherine Johnson: Mamma Mia! című musicaljét.
 
Színház naptár

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Miklós Színházban került sor, a legjobb férfi...

Csomolungma 80 perc alatt

A Vörösmarty Színház bemutatta A cégvezetőt. A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő...
Új színdarabok