A szórakoztatóipar történetében példátlan dolog történt – de van rá magyarázat

2020. August 13.  ·   Musical   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Diana hercegnő életéről szóló musicalt a hivatalos Broadway-bemutató ELŐTT tűzi műsorára jövőre a Netflix.

A szórakoztatóipar történetében példátlan dolog történt – de van rá magyarázat

A szórakoztatóipar történetében példátlan esetre a világjárvány megfékezésére hozott korlátozások miatt kerülhet sor. A New York-i Broadway színházai bezártak, idén már nem nyitnak ki, a Diana hercegnő élettörténete alapján írt musical sem kerül színpadra 2021. május 25. előtt – írta a BBC hírportálja.

A darabot az eredeti Broadway-szereposztással veszik filmre New Yorkban, közönség nélkül. A Netflix nem közölte, hogy előfizetői mikor láthatják.

A musicalt eredetileg idén márciusban mutatták volna be. Ez az első alkalom, hogy egy Broadway-darab hivatalos színházi bemutatója előtt kerül a tévéképernyőre. Más Broadway-előadásokat is átvettek a streamingszolgáltatók, de csak azután, hogy közönség előtt, színpadon debütáltak. A Disney+ például nyáron kezdte sugározni a Hamilton című sikerdarabot.

A produkciós cégek eddig vonakodtak a képernyőre engedni előadásaikat, míg színpadon játsszák őket, nem beszélve a be sem mutatott show-król, attól félve, hogy a nézők a tévé után nem mennek el élőben megnézni a darabokat. A világjárvány azonban változásokat hozott, a bezárásokhoz alkalmazkodva online alternatívákat keresnek a cégek. Szakértők szerint a színházi előadás filmre vett változata felkeltheti a nézők érdeklődését.

Ugyanezzel a dilemmával szembesül a filmipar, több stúdió nem a mozikban, hanem közvetlenül a streamingszolgáltatóknál mutatja be az új alkotásokat, a Disney nyári nagy dobását, a Mulant egyenesen a Disney+-ra irányította – kikerülve az észak-amerikai vetítőtermeket.

Diana hercegnő, musical, Broadway, Netflix

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest