Online pörgés: országos gyermeknapot rendeznek a bábszínházak

2020. May 14.  ·   Karantén az egész világ   ·  koncert.hu, MTI

Gyermeknapon országos online gyereknapi programmal várják a nézőiket az ország 13 bábszínházában, a kecskeméti Ciróka Bábszínház szervezésében.

Online pörgés: országos gyermeknapot rendeznek a bábszínházak

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, amelynek magyarországi időpontja hagyományosan május utolsó vasárnapja. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint a gyermekek jólléte érdekében kifejtett küzdelemről.

A május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat szervezői minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket 4 éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.     

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapesti Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház.     

A programsorozatot a 13 bábszínház egyszerre közvetíti majd május utolsó vasárnapján.

 

bábszínház, gyermeknap

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok