Színház – házhoz szállítva

2021. március 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Olaszországban a színészek kitalálták a művészet életben tartásának módját - igény szerint színházat szállítanak házhoz, közvetlenül a küszöbödig vagy a helyi parkig.

Színház – házhoz szállítva

Michela Cesaretti Salvi színésznő 2021 januárja óta robogóval jár és színdarabokat szállít udvarokra és parkokba. Különféle előadásokhoz készített menüket, hogy az emberek választhassanak egy műsort, és egyes esetekben akár saját igényeik szerint is személyre szabhassák. Van olyan nap, amikor három darabot is játszik: kettőt a híres olasz költő, Boccaccio munkásságából, egyet pedig a spanyol középkori irodalomból.

Ez a kezdeményezés egy nagyobb projekt része, amely egész Olaszország színházi színészeit bevonja. Az ötlet Ippolito Chiarello mesemondótól származott, aki számos művésszel osztotta meg a projektet, és végül megalakította az "USCA" -t (Unità Speciali di Continuità Artistica), amelynek keretein beklül a művészek színházi darabokat szállítanak Olaszországban kerékpárral vagy robogóval, miután megkapják a foglalást. Az átmeneti megoldás segít a színészeknek jövedelemhez jutni a járvány idején.

(via Euronews)

Olaszország, házhoz szállítás, miniszínház, utcaszínház, Unità Speciali di Continuità Artistica

 

 

Szólj hozzá!


A terepasztaltól a zombikon át a színházi világig: Káli holtak

A terepasztaltól a zombikon át a színházi világig:...

A Káli holtak Térey János azonos című – sajnos utolsó – regényéből készült színdarab bemutatója a napokban volt a Kamrában.
 
Színház naptár

Színházba megy a Trónok harca

A Trónok harca színházi adaptációján dolgozik George R.R. Martin, a Trónok harca-univerzum alkotója. Az élőszereplős, látványos díszletelemek között játszódó előadásokat 2023-tól mutathatják be a világ leghíresebb színpadain, például a New York-i Broadway-n és a londoni West Enden – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a...

Az idei színházi világnapra Helen Mirren írt üzenetet

A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet kezdeményezésére 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Új színdarabok
Az óceánjáró
Bankhitel
Bankhitel
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest 
Babaróka
Babaróka
Budapest