Színház – házhoz szállítva

2021. március 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Olaszországban a színészek kitalálták a művészet életben tartásának módját - igény szerint színházat szállítanak házhoz, közvetlenül a küszöbödig vagy a helyi parkig.

Színház – házhoz szállítva

Michela Cesaretti Salvi színésznő 2021 januárja óta robogóval jár és színdarabokat szállít udvarokra és parkokba. Különféle előadásokhoz készített menüket, hogy az emberek választhassanak egy műsort, és egyes esetekben akár saját igényeik szerint is személyre szabhassák. Van olyan nap, amikor három darabot is játszik: kettőt a híres olasz költő, Boccaccio munkásságából, egyet pedig a spanyol középkori irodalomból.

Ez a kezdeményezés egy nagyobb projekt része, amely egész Olaszország színházi színészeit bevonja. Az ötlet Ippolito Chiarello mesemondótól származott, aki számos művésszel osztotta meg a projektet, és végül megalakította az "USCA" -t (Unità Speciali di Continuità Artistica), amelynek keretein beklül a művészek színházi darabokat szállítanak Olaszországban kerékpárral vagy robogóval, miután megkapják a foglalást. Az átmeneti megoldás segít a színészeknek jövedelemhez jutni a járvány idején.

(via Euronews)

Olaszország, házhoz szállítás, miniszínház, utcaszínház, Unità Speciali di Continuità Artistica

 

 

Szólj hozzá!


Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok