Színház – házhoz szállítva

2021. March 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Olaszországban a színészek kitalálták a művészet életben tartásának módját - igény szerint színházat szállítanak házhoz, közvetlenül a küszöbödig vagy a helyi parkig.

Színház – házhoz szállítva

Michela Cesaretti Salvi színésznő 2021 januárja óta robogóval jár és színdarabokat szállít udvarokra és parkokba. Különféle előadásokhoz készített menüket, hogy az emberek választhassanak egy műsort, és egyes esetekben akár saját igényeik szerint is személyre szabhassák. Van olyan nap, amikor három darabot is játszik: kettőt a híres olasz költő, Boccaccio munkásságából, egyet pedig a spanyol középkori irodalomból.

Ez a kezdeményezés egy nagyobb projekt része, amely egész Olaszország színházi színészeit bevonja. Az ötlet Ippolito Chiarello mesemondótól származott, aki számos művésszel osztotta meg a projektet, és végül megalakította az "USCA" -t (Unità Speciali di Continuità Artistica), amelynek keretein beklül a művészek színházi darabokat szállítanak Olaszországban kerékpárral vagy robogóval, miután megkapják a foglalást. Az átmeneti megoldás segít a színészeknek jövedelemhez jutni a járvány idején.

(via Euronews)

Olaszország, házhoz szállítás, miniszínház, utcaszínház, Unità Speciali di Continuità Artistica

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok