Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

2023. November 07.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

Duda Éva Társulat előadásait évente több mint 10 ezer néző látogatja. Fővárosi játszóhelyük a Nemzeti Táncszínház, emellett vendégszerepelnek belföldön és nemzetközi fesztiválokon is. A  társulat missziója a kortárstánc népszerűsítése, fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata.

Duda Éva koreográfus, rendező számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint operák, musicalek, filmek koreográfusa. Vígszínházi munkái között van a Koldusopera, a Lovakat lelövik, ugye?, a Rómeó és Júlia, a Hegedűs a háztetőn, valamint A kastély című előadás.

A fellépő vendégművészek között van Dés László zeneszerző, Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin, Gubik Petra, Szabó Kimmel Tamás, Kálid Artúr és Földes Eszter színművész, Fekete Giorgio, a Carson Coma énekese, a Sena Dagadub, Dinyés Dániel zeneszerző-karmester és Kolonits Klára operaénekes, a FollowTheViolin, azaz Farkas Izsák hegedűművész és Szarvas Dávid zenész.

A 15. évad megkezdésekor mind a hazai, mind a nemzetközi szcénában is kiemelkedő munka és siker ellenére sincs biztos működési háttér a szervezet mögött. A társulat 2023 áprilisában támogatói kampányt hirdetett, amelyben 20 nagykövet állt ki a szabad tánc, a szabad alkotás és a Duda Éva Társulat mellett.

Az eredményes kampányt követően ősszel elkötelezett pártolói kör kialakítását célozzák meg, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát.

A Szabad a tánc? elnevezésű kampány folytatásaként a november 26-i gálaest szeretné felhívni a figyelmet a független színházi és táncos szféra financiális kihívásaira – az esemény bevétele pedig a társulat hosszú távú, fenntarthatóbb működését segíti.

Duda Éva Társulat, Vígszínház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok