Sasvári, Koltai, Eperjes a Hevesi Sándor Színház 2019/2020-as évadában

2019. February 07.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Hat nagyszínpadi produkciót mutat be és ifjúsági, valamint stúdiószínpadi előadást is műsorra tűz a 2019/20120-as évadban a Hevesi Sándor Színház – közölték a szerdai programismertető sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Hat nagyszínpadi produkciót mutat be a Hevesi Sándor Színház a 2019/20120-as évadban

Az új évad a Zrínyi 1566 című rockmusical bemutatójával kezdődik október 11-én. A színpadi mű ősbemutatója 2009. szeptember 7-én volt a Szigetvári várban –  a címszerepet Zalaegerszegen is Sasvári Sándor alakítja majd.

Október 25-én Besenczi Árpád Claud Magnier Oscar című vígjátékát állítja színpadra, decemberben egy "fekete komédiát" mutatnak be: Tarcy Letts Augusztus Oklahomában című művét, amelyet Funtek Frigyes rendez.

Január 31-én Csiszár Imre rendezésében és Eperjes Károllyal a főszerepben Örkény István regényének színpadi adaptációját, a Tóték című tragikomédiát láthatja a zalaegerszegi közönség.

A Kőszívű ember fiai című előadást március 13-án mutatják be: Jókai Mór regényének színpadi változatát Böhm György – aki egyben a darab rendezője is – és Korcsmáros György írta. A romantikus színműben elhangzik Nemzeti dal, amelyhez Tolcsvay László és Tolcsvay Béla komponált zenét. 

Az évad utolsó bemutatóját, a Sose halunk meg című művet Koltai Róbert állítja színpadra. Az előadáson 14  melódia csendül majd fel. A zenés játék bemutatója április 24-én lesz a kőszínház nagytermében.

A színház próbaterme stúdiószínpadi előadás helyszíne lesz: Farkas Ignác Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című komédiáját rendezi. 

Az ifjúsági előadáson az Óz, a nagy varázsló című mesemusicalt mutatják be. A "modernizált előadáson" a kornak megfelelő technikai elemek jelennek meg a színpadon, s a produkcióban 10-12 zalaegerszegi gyermek is fellép.

A Tantermi deszka elnevezésű színháznevelési program két produkcióval bővül: az általános iskolásokat Geoff Gillham Csontketrec című darabjával, a középiskolásokat pedig klasszikus, ókori történettel szólítják meg. 

2020 februárjában lejár a direktor második ötéves mandátuma. Besenczi Árpád azt közölte,  a következő évben újra megpályázza igazgatói pozíciót, ugyanezzel a társulattal, de művészeti vezető nélkül szeretne tovább dolgozni. (A művészeti vezető 2018 júniusában távozott a színháztól, akkor az igazgató azt nyilatkozta, "nem szakmai, hanem emberi okok miatt nem kíván a továbbiakban együttműködni Sztarenki Pállal".)

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg, Sasvári Sándor, Koltai Róbert, Besenczi Árpád

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok