Rudolf Péter színházetikai kódex kidolgozását javasolja

2020. September 01.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Szigorú biztonsági protokoll mellett megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház. A színház új évadterve és a belső ügyeik mellett a teljes színházi szakmával is foglalkoztak.

Fotó: Vígszínház

Az ismert okokból a tervezetthez képest csak két héttel később, szeptember 5-én A padlás és A dzsungel könyve előadásaival indulhat az évad, ami nem csak a direktorváltás és a kialakult járványhelyzet miatt lesz különleges, hanem azért is, mert a 2020/21-es évadban ünnepli a színház a 125. születésnapját. Ez alkalomból kilenc új bemutatóval és sok-sok meglepetéssel készülnek – noha a színházi és egyéb életünk is tele van egy ideje meglepikkel, bár ezeket annyira nem kedveljük. Semmennyire.

A jubileumi évad első bemutatója, Az öreg hölgy látogatása október 16-án lesz. A nagyszínpadi előadást Rudolf Péter rendezi Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza főszereplésével. A Pesti Színház idei első premierjét Az apát október 17-én tartják Valló Péter rendezésében, a főszerepet Kern András és Bach Kata játssza.

Ami a társulatot illeti, az új évadban Brasch Bence, Méhes László, Seress Zoltán és Telekes Péter szerződött a Vígszínházhoz, illetve a korábban gyakorlatukat itt töltő végzős hallgatók, Antóci Dorottya, Dinó Benjamin, Ertl Zsombor, Márkus Luca, Reider Péter és Rudolf Szonja csatlakozott a társulathoz. Csőre Gábor, Ember Márk, Orosz Ákos és Vecsei H. Miklós vendégművészként dolgoznak tovább a színházban. Az intézmény új gazdasági igazgatója Mádi Zoltán, produkciós igazgatója Sánta György, művészeti tanácsadója pedig Valló Péter.

Rudolf Péter kiemelte, hogy a Vígszínház életében a legfontosabb hívószavak a kiszámíthatóság, a tervezhetőség, a rend, a folyamatos és nyílt kommunikáció lesznek. A cél egy valódi közösség és egy olyan társulat építése, melynek a színház összes munkatársa a része.

A vezetőség a társulati ülésen beszámolt arról is, hogy hamarosan megalakul a Vígszínház Művészeti Tanácsa, és javaslatot tett az üzemi tanács létrehozására. Rudolf Péter a teljes szakmára érvényes színházetikai kódex kidolgozását is szorgalmazta, és egy új zöld vonal felállítására tett ígéretet.

 

 

 

 

Vígszínház, új évad, szakmai kódex, társulat, Rudolf Péter

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest