Régi-új nyári játszóhely nyílik Budapesten: Budai Szabadtéri Színház

2019. June 03.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A már jól ismert és bejáratott két szabadtéri színház (Margitszigeti és Városmajori) idén nyáron egy régi/új játszóhellyel egészül ki: megnyitja kapuit a Budai Szabadtéri Színház.

Fotó:  Budai Szabadtéri Színház

A budai hegyek tetején, a volt csillebérci gyermektábor területén üzemelő színpad némi felújítás után egészen különleges, változatos és színes programokkal készül: a vasárnapi gyermekmatiné előadásoktól a nagymusicalekig, koncertekig, vígjátékokig szinte minden műfaj helyet kapott a szezon kínálatában.

Június 14-én, az ünnepélyes megnyitón egy népszerű, nagyon kedvelt előadás kerül bemutatásra, a Budapesti Showszínház Nemzeti Operett Gálája, Kállay Bori főszereplésével. A HeArt Társulat  Ray Cooney: Páratlan páros című előadásával érkezik Csillebércre, a Csíki Játékszín a Mágnás Miskával örvendezteti meg a közönséget, Pintér Tibor társulata a Kaktusz virágát nyújtja át, s ők hozzák el Hippolytot, a lakájt is. Augusztus ban két rockopera is lesz, a Honfoglalás, majd a Léla szeme. Ez utóbbittalán kevesek ismerik: a vak Léla Ardealt kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelik a kisváros lakói. Gyűlölik és kirekesztik viszont azt az elátkozott, torz ifjút, akibe Léla beleszeret... A darab zenéjét Szepesi Rihárd írta, aki a Nem Adom Fel Alapítvány vak zenetanáraként folytatott hosszú éveken át hasznos munkát. Ma már szabadúszó zenészként elérte, hogy a nevéről a minőség és ne a vakság jusson eszébe az embereknek. A felvételek pedig a szintén vak Miks Csaba speciális stúdiójában folynak.

A könnyűzenei koncertek sorában ott lesz Király Viktor, Charlie, a Vastag testvérek, és látható lesz a Szécsi 75 emlékkoncert, amelyet Gergely Róbert és barátai vezényelnek majd le.

A részletes program itt.



Budai Szabadtéri Színház, Csillebérc, nyár, nyári színház

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok