Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi kívül jelen lesz Mohai Gábor, az est műsorvezetője, továbbá Kiss Mari színművész, Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsi jelmeztervező és Götz Béla díszlettervező, akik segítségével megidézik a színésznő emlékét és kulisszatitkokba is beavatják az érdeklődőket.

Tolnay Klári (1914-1998) kétszeres Kossuth-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész Budapesten született, de gyermekkorát a Nógrád megyei Mohorán töltötte apja birtokán, ott végezte elemi iskoláit is. A személyes tárgyait is őrző múzeumot 2000-ben avatta fel Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök.

Tolnay Klári, emlékest, Mohora, Tolnay Klári Emlékház

 

 

Szólj hozzá!


Elmarad a halasztott POSZT is

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
Színház naptár

A '70-es években játszódó darab – a századvég magyar slágereivel

Hasonmások címmel tart ősbemutatót pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a mások mellett Komár Lászlónak, Máté Péternek vagy Cserháti Zsuzsának dalokat szerző Nagy Tibor szerzeményeinek feldolgozásával.

Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az évek óta telt házas Anyád kínja után az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést az Orfeum legújabb vacsoraszínházi darabja.
Új színdarabok