Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

2020. július 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi kívül jelen lesz Mohai Gábor, az est műsorvezetője, továbbá Kiss Mari színművész, Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsi jelmeztervező és Götz Béla díszlettervező, akik segítségével megidézik a színésznő emlékét és kulisszatitkokba is beavatják az érdeklődőket.

Tolnay Klári (1914-1998) kétszeres Kossuth-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész Budapesten született, de gyermekkorát a Nógrád megyei Mohorán töltötte apja birtokán, ott végezte elemi iskoláit is. A személyes tárgyait is őrző múzeumot 2000-ben avatta fel Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök.

Tolnay Klári, emlékest, Mohora, Tolnay Klári Emlékház

 

 

Szólj hozzá!


Csonka Andrásnak nincsenek szerepálmai

Csonka Andrásnak nincsenek szerepálmai

Csonka András a napokban - január 16-án - ünnepelte az 56. születésnapját. Hogy mennyire nem érzi magát öregnek, hogy mit csinálna másképp és...
 
Színház naptár

Még egy év lezárás???

A Portfolio.hu az OECD vezető közgazdászát idézte, aki a BBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy akár további hat-tizenkét hónapig is fenn kell tartani a jelenlegi lezárásokat a vakcina ellenére is.

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari osztálytársa volt: elhunyt Szabó Ildikó

Életének 87. évében elhunyt Szabó Ildikó színésznő - tudatta a család pénteken az MTI-vel. A művészt csütörtökön érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
Új színdarabok