Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

2020. July 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi kívül jelen lesz Mohai Gábor, az est műsorvezetője, továbbá Kiss Mari színművész, Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsi jelmeztervező és Götz Béla díszlettervező, akik segítségével megidézik a színésznő emlékét és kulisszatitkokba is beavatják az érdeklődőket.

Tolnay Klári (1914-1998) kétszeres Kossuth-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész Budapesten született, de gyermekkorát a Nógrád megyei Mohorán töltötte apja birtokán, ott végezte elemi iskoláit is. A személyes tárgyait is őrző múzeumot 2000-ben avatta fel Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök.

Tolnay Klári, emlékest, Mohora, Tolnay Klári Emlékház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok