Összefog a szakma: gálaműsorra készülnek a Városmajorban

2020. May 20.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-i nyitóeseményére. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig.

Gálaműsorra készülnek a Városmajorban

Számos előadóművész egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe került az előadások elmaradásával. A Városmajori Szabadtéri Színpadon szerveződő előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztják szét.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat, mert valamilyen formában mindenkinek lehetőséget szeretnének adni – tette hozzá,

"Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben" – fogalmazott.

A műsorban nem hagyják szó nélkül az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amelyben mostanában élnünk adatott, és ami szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni – a gála ugyanakkor inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd – mondta Harangi Mária, a gálaműsor rendezője.

"Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával" – jegyezte meg.
   

Városmajori Szabadtéri Színpad, Összefogás gála

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
 
 
Cached at 15:43:32